Završavanje balkona iznutra

Pretvaranje balkona u dnevni boravak izvrsna je prilika za povećanje veličine stana, povećanje udobnosti i smanjenje troškova grijanja. Rad je jednostavan, slijedite naše upute i cijeli postupak ne treba puno vremena. Prije nego što počnete, trebate odlučiti o materijalima izolacije i ukrasa. Postoji mnogo izbora: mineralna vuna, staklena vuna, polistiren, gipsana vlakna, plastične ploče, euro obloge, šperploča itd. U ovom ćemo članku pogledati jednostavan način završetka upotrebe stiropora i suhozida - jeftini i jednostavni materijali.

PSB-S polistirenski lim (polistiren) razlikuje se u stupnjevima 15, 25, 35, 50 prema GOST 15588-86, gdje je debljina lima od 15 do 50 mm i veličina lima: 1 000 x 2 000 mm.

Stupanj stiroporaCijena, rub / m3
PSB-S 151500
PSB-S 25 TU2200
PSB-S 35 TU3150

Priprema za rad

Potrebno je pripremiti površinu poda, zidova i stropa. Očistimo površinu od nečistoća i prljavštine, starih boja i izbjeljivanja. Pukotine i zglobovi ispunjeni su montažnom pjenom, uklanjaju se stari grijači. Moguće je nanijeti temeljni premaz. Tada je svaki element balkona izoliran pojedinačno.

Izolacija balkona

 1. Površina se izravnava cementom.
 2. Nanosimo posebno ljepilo.
 3. Čvrsto složite ploče od pjenastog stirena. Kao što je prikazano u videu, ploče su položene u dva sloja, pod kutom.
 4. Spojevi ploča zalijepljeni su folijskom trakom.
 5. Ljepilo folije penofol.

Napomena. Naš majstor štedi i učvršćuje izolaciju ljepilom i lopaticom. Bit će vam prikladnije koristiti samoljepljivi penofol, nije puno skuplji. Rub izolacije uz okvir prozora ostaje slobodan, nakon ugradnje metalnog profila može se odrezati.

Dorada suhozidom

 1. Uzimamo mjerenja zidova, stropa i poda.
 2. Izrežite profil na veličinu.
 3. Profil pričvršćujemo na betonski zid, kao što je prikazano u videu.
 4. Postavljamo dodatnu toplinsku izolaciju (mineralna vuna).
 5. Zalijepite parnu barijeru pomoću trake.
 6. Instaliramo suhozidne ili plastične ploče (pričvršćujemo ih na profil).

Na tome se izolacija balkona može smatrati dovršenom, ostaje samo ukrasni ukras: temeljni premaz, slikanje, tapete, ugradnja laminata itd.

Da sumiram

Za rad će nam trebati: metalni ili drveni profili, cement, ploče od stiropora od pjene, pjenasta pjenasta pjena, zvučna izolacija, film za zaštitu od pare, građevinsko ljepilo, dvije vrste ljepljive trake (dvostrana i folija), alati. Zanimljiva činjenica: na ljudskom tijelu postoji oko 250 tisuća receptora odgovornih za osjećaj hladnoće, stoga je bolje raditi na balkonu ljeti ili početkom jeseni.