Kako mogu obnoviti Ikea stolicu

Kućni namještaj marke Ikea oduvijek se odlikovao jednostavnošću, praktičnošću i praktičnošću. Međutim, čak i najidealnija na prvi pogled, stvar se uvijek može mijenjati ili preraditi za sebe.

Ikea stolica, izrađena od čelika i plastike, udobna je i kompaktna, ali potpuno "bez ukusa". To je lako popraviti ako dodate nekoliko elemenata s stabla.

Materijali i napredak

Prije svega, trebate zamijeniti tvorničko sjedište s plastičnog na drveno, a bolje je napraviti od tvrdog drva s lijepom teksturom - hrast ili bukva. Nakon što ste izrezali okruglu gredicu, trebate je dobro samljeti i malo zaobiti rubove.
U sljedećoj fazi potrebno je izrezati tri polukružna dijela, lijepiti ih pomoću ljepila za drvo, a zatim ga samljeti - to će biti stražnji dio stolice.

Također će vam trebati komad čelične ploče u koji morate izbušiti pet rupa (tri u donjem dijelu, dvije u gornjem). Zatim, držeći metalni radni komad u vibru, mora se pažljivo saviti pod kutom od 90 stupnjeva. Sjedalo i naslon po želji mogu se obojiti mrljama ili premazati bezbojnim lakom.

Postupak montaže stolice

Sastaviti takvu stolicu je jednostavno. Prvo se za noge pričvršćuje drveno sjedalo, a zatim se čelična ploča savijena pod pravim kutom na njegov donji dio. Nakon toga, leđa su zavijena. Takva stolica će biti mnogo praktičnija u usporedbi s izvornom verzijom sklopa.