Kako napraviti udobnu stolicu od paleta

Od improviziranih materijala, s dostupnim skromnim setom alata, možete napraviti praktičnu i udobnu drvenu stolicu za ulicu, koja se organski uklapa u krajobrazni dizajn vrta ili ljetne kućice. U pravilu je rad s gotovim pločama puno lakši, pa su palete za tu svrhu upravo savršene.

Nadalje, oni se mogu kupiti po povoljnim cijenama u bilo kojoj trgovini hardvera - bolje je kupiti one koji su već u uporabi. Prethodno brušenje paleta uopće nije potrebno jer ćemo obraditi potpuno sastavljenu stolicu.

Drvena stolica za ulicu: faze rada

Prije svega, sortiramo palete na ploče i odaberemo one koje su najbolje očuvane. Zatim izvršimo označavanje i ručnom nožnom pilu (ili ručnom kružnom) odrezujemo radne dijelove potrebne veličine. Dio dasaka rezali smo pod kutom s dvije strane, a ostatak - izrezali smo samo s jedne strane.

Zatim sakupljamo od dobivenih praznina dvije bočne polovice i povežemo ih zajedno. Preostale ploče koriste se za izradu sjedala i naslona. Nakon toga ostaje samo napraviti naslone za ruke, a stolica s paleta je potpuno spremna. Temeljno brusimo površinu i bojimo.

Takva drvena stolica za ulicu bit će izvrstan ukras za zemlju ili vrtnu parcelu, a istodobno je trošak proizvoda mnogo niži od tvorničkog namještaja. Još jedna pozitivna točka je da ne trebate koristiti skupe specijalizirane alate i strojeve (ručne glodalice, površinske mjerače itd.).