Neobična ideja s valjkom i plastičnom bocom.

Prilikom slikanja ograde, stubova ili zida kuće na ulici (posebno u vjetrovitom vremenu) prašina, nečistoće i strani predmeti često dolaze u ladicu za boju. Međutim, ovaj se problem može riješiti pomoću cijevi za međusobno povezivanje valjka i zatvorenog spremnika s bojom ili lakom. Osim toga, ne morate se savijati svaki put kada vam treba još jedan "porcija" boje.

Za ovaj domaći proizvod trebat će vam plastična posuda (u ovom slučaju boca od 0,5 litara sa širokim vratom), dvije metalne perilice, vijci s krilnim ili običnim maticama, kao i valjak za boju i bakrena ili mjedena cijev.

Glavne faze rada

U podloškama je potrebno izbušiti dvije rupe na rubovima za pričvršćivanje na pokrov, dok će središnja rupa biti korištena za cijev. U poklopcu plastične boce izbušimo tri kroz rupe. Zatim umetnemo bakrenu ili mesinganu cijev savijenu poput ručke valjka u poklopac i pričvrstimo podloške s obje strane, zatežući ih vijcima i maticama.

Stavimo valjak na cijev i na tri mjesta izbušimo rupe. Mjesto "umetanja" cijevi u poklopac dodatno je podmazano brtvilom. Pa, onda je sve jednostavno - u bocu ulijemo lak ili boju, umotamo kapu s cijevi, na nju stavimo valjak, nakon čega možete početi slikati površinu zida ili ograde.