Stroj za bušenje i odbacivanje

Na metalnom prijemu uspjeli smo pronaći staro okomito postolje s pravokutnom postoljem od lijevanog željeza. Radni hod - od 0 do 100 mm. Na dnu se nalazi poprečni utor tako da tamo možete popraviti vijak da biste fiksirali radne dijelove.

Ostaje nam samo pričvrstiti snažnu mrežnu električnu bušilicu na stalak, a kao rezultat dobivamo mini stroj za bušenje za kućnu radionicu, s kojim možete izbušiti čak i rupe pod pravim kutom u čeličnim i drvenim radnim komadima.

Glavne faze rada

Upotrijebit ćemo električnu bušilicu sovjetskog modela (osim odmaglice, u nju se mogu umetnuti i konusne bušilice) koja još uvijek radi i ima vrlo dobar okretni moment. Idealno za izradu bušilice.

Međutim, da biste ga fiksirali na postolje, bit će potrebno isklesati čahuru s adapterom (prijelaz s promjera 54 mm na promjer od 38 mm) s duljinom od 65 mm na tokarilici. Da biste to učinili, uzmite prikladni čelični disk promjera i gnječite željeni dio.

Zatim očistimo površinu stakla od hrđe i prljavštine, prekrivamo ga slojem zemlje i prskanjem boje (ili auto cakline). Električnu bušilicu povežemo kroz čahuru adaptera sa postoljem, a kompaktni bušaći stroj u potpunosti je spreman za rad.

Da sumiram

Pokazalo se vrlo jeftino i veselo. Stoga, ako vidite tako staru tribinu, nemojte prolaziti - napravite sebi koristan alat. Sve faze rada na "rekonstrukciji" smeća od prijema metala, pogledajte video na web mjestu.