Mini-peć za taljenje i očvršćivanje metala

Odlučio se baviti kovačima i lijevanjem? Tada je neophodna posebna peć za taljenje. A za početak možete krenuti mini-pećnicom, što je lako učiniti vlastitim rukama. Ovaj domaći dizajn pogodan je kako za topljenje raznih metala, tako i za stvrdnjavanje gotovih proizvoda.

Istovremeno, mini pećnica ima kompaktnu veličinu, u usporedbi s tvorničkim modelima, pa je stoga idealna za kućnu radionicu ili garažu. Za proizvodnju radne komore koristi se čelična cijev s debelim zidom promjera oko 230 mm. Također će zahtijevati neke druge materijale, ali prvo stvari.

Mini proizvodni proces topljenja

Prije svega, potrebno je iz cijevi promjera 23 cm izrezati komad duljine 39-40 cm. Za to je označavanje prethodno izvršeno - izmjerimo željenu udaljenost, stavimo oznake za identifikaciju i zalijepimo traku za maskiranje ili je jednostavno omotamo papirom kako biste vidjeli crtu duž koje trebate rezati.

Mjesta za rezanje čistimo brusilicom kako bismo uklonili kore. Zatim cijev stavljamo na list metala i crtamo krug - izrezali smo čep. Zavarimo cijev i čep zajedno. U cijev umetnemo čelični profil sa stranicama 80x80 ili 100x100 mm. Prostor između njih ispunjen je posebnim vatrostalnim malterima.

Čekamo da se rješenje malo stvrdne i izvučemo kvadratni profil. U donjem dijelu zavarivanjem izbušimo rupu i zavarimo centimetarnu cijev (možete odabrati drugu veličinu), na koju je priključen puhač zraka. U gornjem dijelu pričvršćujemo ručke tako da se pećnica može pomicati.