Stroj za bušenje s perilicom rublja

Da biste napravili kućni stroj za bušenje, koji je idealan za kućnu radionicu, trebat će vam profilne cijevi i drugi dostupni materijali. Prije svega, potrebno je napraviti bazu za okomito postolje stroja - za to zavarivamo okvir iz profila dimenzija 60x60 mm pravokutnog oblika.

Osnovno zavarivanje

Povrh metalnog okvira zavarimo čelični lim debljine 4-6 mm koji se najprije mora rezati na veličinu kako ne bi stršio preko rubova profila. Čistimo šavove brusilicom. Dalje izrađujemo vertikalno postolje - za to smo odrezali profilnu cijev veličine zida 60x60 mm i duljine 65 cm.

Zatim vertikalno postolje zavarimo na bazu. Četiri komada duljine 8 cm moraju se izrezati iz čeličnog ugla dimenzija 25x25 mm. Nakon odvajanja od rubova uglova od 2 cm izbušimo rupe - u njima moramo izrezati konac. Na vijke postavljamo ležajeve, stisnemo matice i ove dijelove zavijimo u rupe u uglovima.

Pripremamo četiri ploče za veličinu konstrukcije, a zatim ih stisnemo stezaljkama i zavarimo zajedno s uglovima s ležajevima. Dalje, zavarimo komad profilne cijevi na ploču.

Koraci za montažu bušilice

Profilnu cijev s pločom pričvršćujemo na vodilicu pomoću vijaka s kapama pod šesterokutom. Prije zavarivanja vretena, morate napraviti sjedalo za njega tako da spojevi budu s malim razmakom.

Nosač za elektromotor vrlo je jednostavan - sidreni vijci s prstenom pričvršćeni su na kut dimenzija 25x25 mm, a ondje, na koji je motor izravno pričvršćen, zavarene su dvije cijevi. Kolotur s osovinom može se ukloniti sa stare brusilice.

U posljednjoj fazi izrađuju se mehanizam za podizanje i ručke, koji su zavarivanjem pričvršćeni na podlošku. Svi elementi su obojeni, a zatim prikupljeni. Rezultat je vrlo cool i jeftin bušaći stroj „uradi sam“.