Kućište alata od kalaja

Tako da se ručni alat, kao i razne mlaznice, adapteri i kalupi ne rasipaju po radionici, a za praktičnost prijevoza napravite sebi mali kofer od lima limenke.

Bolje je odabrati prosječnu veličinu kućišta da biste u nju stavili dovoljno alata, dok će ona biti sasvim podignuta. Možete napraviti mali kofer ako planirate pohraniti malu količinu alata u njega.

Glavne faze rada

Odredivši veličinu, označite list kositra, a zatim izrežite dva komada pravokutnog oblika. Zatim čistimo površinu brusilicom s diskom za čišćenje. Zatim pomoću čeličnog ravnala i metalnog pisača označavamo u skladu s crtežom.

Odrežemo sav višak škarama za metal, a zatim savijemo rubove na stroju za savijanje. Dalje, napravimo petlju (poput klavira), a kao spojna šipka možete koristiti zavarivačku elektrodu, prethodno je očistite od premaza (premaza).

Zatim savijamo stranice pomoću kliješta ili ključa za cijev. Rubove prelazimo čekićem. Rezultat je kompaktna i lagana kutija s poklopcem sa šarkama. Da biste povezali lim, možete koristiti otporno zavarivanje ili jednostavniju opciju - zakovice.

Od komada kositra izrađujemo "umetke" kako bismo unutrašnjost kutije za alate podijelili u pretince. Zatim izrađujemo kvaku za kvaku. Po želji, gotov lim se može obojiti.