Domaća pločica od šperploče za ručno glodanje

Ako imate ručni usmjerivač, uvijek možete napraviti prikladnu platformu za to koristeći improvizirane materijale - na primjer, šperploču. Prije svega, trebate zalijepiti dvije ploče od šperploče debljine 20 mm, tako da na kraju dobijete radni komad s debljinom od 40 mm.

Zatim crtamo obrise potrebnog dijela (gornji dio domaćeg mjesta), nakon čega bušimo rupu odgovarajućeg promjera uz pomoć vijenca. Na jednoj strani dijela trebate napraviti mali rez i izbušiti rupe.

Na kraju biste trebali dobiti nosač za ručni usmjerivač, koji je izvučen zajedno s vijkom i maticom. Zatim izbušimo još dvije rupe na bušilici. Dalje, morate obraditi dobiveni dio na brusilici.

Glavne faze rada

Vodilice su umetnute u rupe izbušene na stranama. Nakon toga možete nastaviti s proizvodnjom donjeg dijela stranice ručnog usmjerivača. Izrezali smo radni komad željene veličine i izbušili rupu u sredini. Dalje lijepimo male kvadrate sa strana, a u njima također radimo rupe.

Vodilice umetnemo u rupe u donjem dijelu platforme. Potom se na jedan od vodilica postavlja opruga i postavlja se granično zaustavljanje. Lijepite dvije drvene ručke na bočne strane gornjeg dijela stranice.

Pojedinosti o tome kako napraviti vlastite jastučiće od šperploče za ručno glodanje vlastitim rukama, možete vidjeti u videu na našoj web stranici.