Metalno postolje s sječivom za brzo sječenje drva za ogrjev

Sječenje ogrjevnog drveta sječivom nije lako. Ali, kako narod kaže: lijenost je motor napretka. Stoga autor nudi svoju alternativnu opciju, kako sjeći drva bez naprezanja.

Za brzo sječenje drva za ogrjev morat ćete napraviti metalni stalak s sječivom, koji se može instalirati na bilo koje prikladno mjesto. Od osnovnih materijala za provedbu ove ideje bit će potrebna okrugla cijev, kao i komadi pravokutnog i kvadratnog profila.

Prvi korak je izrezati radni komad: 4 komada kvadratne cijevi, dva komada okruglog i jedan komad pravokutnog profila. Trebat će vam i čistač. I po mogućnosti teži. Autor u ovom slučaju koristi sječivo težine 3 kg.

Glavne faze rada

Iz četvrtastih dijelova profila (dva segmenta duljine 30 cm i dva komada duljine 40 cm) autor zavariva pravokutni okvir. Na gotovu bazu bit će potrebno zavariti okruglu cijev dugu 150 cm okomito pod pravim kutom.

Da bi bilo prikladno kuhati, cijev se može fiksirati magnetskim kutom. Zatim morate zavariti kratki segment okrugle cijevi i komad pravokutnog profila (okomito jedan na drugi). Zatim majstor zavari rezultirajući dio na cijev.

S druge strane cijevi zavaren je još jedan segment okrugle cijevi koji će se koristiti kao ručica. Nakon toga možete pristupiti sastavljanju same konstrukcije.

Pojedinosti o tome kako napraviti metalno postolje s sječivom vlastitim rukama za brzo sječenje drva za ogrjev potražite u videu na našoj web stranici.