Kako napraviti tijesan navojni spoj pomoću vuče

Vrlo često se fum traka koristi za brtvljenje navojnih spojeva na vodovodnim cijevima u privatnoj kući i stanu. Međutim, nakon nekog vremena morate se suočiti s činjenicom da se na raskrižju pojavljuje curenje.

Stoga iskusni vodoinstalateri obično preporučuju ne upotrebu gumene trake, već pouzdaniji i vremenski ispitani materijal - vuču. Imajte na umu da u ovom slučaju govorimo o sustavima grijanja.

Da biste napravili kvalitetan i najvažnije - čvrsti navojni spoj, trebat će vam ne samo vuča, već i još jedna "tajna" komponenta. Ovo je silikon. I poželjno je da bude dobre kvalitete.

Glavne faze rada

Prvo što trebate učiniti je priviti navoj na nit. A vuču trebate strogo navijati u smjeru rotacije okova, tako da se "dlačice" ne odmotavaju kada se uvijaju.

Nakon što je vuča namotana na nit, potrebno je na nju nanijeti silikon. Kondenzira lan i štiti ga od propadanja. Također možete koristiti posebnu pastu za brtvljenje (ona je upravo dizajnirana za takav rad).

Zatim možete izravno započeti s montažom samog navojnog spoja. Prvo je morate uviti do maksimuma rukom, a zatim ključem. Višak silikona koji se istiskuje tijekom uvijanja trebat će obrisati. Takva će veza vjerno služiti dugi niz godina.

Za detalje o tome kako napraviti čvrste veze s navojem pomoću vuče, preporučujemo da pogledate videozapis na web mjestu.