Kako napraviti jednostavnu kvaku za napraviti sam

U proizvodnji komoda, ladica i drugih domaćih predmeta često se zahtijeva zasun koji pričvršćuje zglobni poklopac ili vrata. Ako u pravo vrijeme nema kvaka pri ruci, tada možete izaći iz situacije tako što ćete napraviti domaće brave.

Da biste napravili bravu s zasunom, trebat će vam jednostavni i jeftini materijali pri ruci, koji se bez problema mogu naći u svakoj radionici.

Da bi napravio jednu bravu, autor koristi vijak, par matica, komad čepova, podlošku, komade čelične ploče i krilnu maticu.

Prvo što morate učiniti s vijkom je odrezati šešir. Tada majstor reže metalnu šipku odgovarajućeg promjera u potrebne komade. Dalje, morate zavariti dio u obliku slova T - glavni element domaćeg rada.

Postupak proizvodnje zaključavanja zasuna

S obje strane čelične okrugle šipke, koja je zavarena na vrhu, stavljaju se dvije obične matice. Trebat će ih zavariti na komad ploče. A onda ploču treba smanjiti na veličinu.

Zatim u ploči moraju biti izbušene dvije rupe za pričvršćivanje za pričvršćivanje proizvoda pomoću samoreznih vijaka. Osim toga, potrebno je izrezati drugu ploču i izvršiti odabir pod njom za vijak.

Kada su izrađeni svi glavni dijelovi domaćeg proizvoda, možete nastaviti s postavljanjem brave. To se provodi elementarno i brzo. Detaljniji postupak izrade zaključavanja "uradi sam" možete pronaći u videu na web stranici.