Kako izraditi sam izrađivač graviranja iz kutne brusilice

Ako se često morate baviti graviranjem u kućnoj radionici, tada će vam ta ideja svakako dobro doći - kako izraditi graver iz kutne brusilice vlastitim rukama. Zašto je to uopće potrebno?

Dovoljno je da postoje situacije kada naredbu izvršavate uz pomoć gravera i ona se iznenada pokvari, a rokovi za narudžbu su kratki. Zatim uz pravilnu vještinu, graver možete privremeno zamijeniti kutnom brusilicom (brusilicom).

Da biste to učinili, potrebni su vam ostaci od lima, stari stezaljka za bušenje, nekoliko vijaka s maticama raznih promjera i brusilica.

Glavne faze rada

Skinimo kućište s kutne brusilice i uz pomoć metalne trake savijamo se oko zupčastog prstena, čineći stezaljku. Izbušimo rupe u "ušima" stezaljke i umetnemo vijak s maticom. Maticu zavarimo na stezaljku i odrežemo svu dodatnu duljinu.

U ovom slučaju, potporni okvir izrađuje se za vrstu stezaljke. Savijamo se prema preliminarnom crtežu rupica i zavarimo ukosnice u obliku križa. Izbušimo rupe za zatezanje i umetnemo vijke s maticama.

Zatim pripremite uložak za stezanje fleksibilnog vratila. Maticu zavarimo na čahurama uloška s promjerom jednakim kutnom vratilu brusilice. Naš uložak popravljamo na kutnoj brusilici. Prikupljamo sve dijelove domaćeg rada zajedno i uživamo u nastavku provedbe vaše narudžbe.

Izuzetno je važno pridržavati se mjera opreza pri radu s ovim domaćim proizvodom. Pomoću stezaljki fiksirajte kutnu brusilicu na radnoj stolici dalje od radnog prostora (fleksibilna osovina pomoći će da se izbjegnu različite vrste opasnosti od pomicanja dijelova kutne brusilice).

Pažljivo pročitajte putovnicu za kutnu brusilicu (broj okretaja u minuti) i putovnicu gravure (broj okretaja u minuti), ako su okretaji kutne brusilice veći od okretaja gravure, prikupite ovaj domaći proizvod na vlastiti rizik.