Ideja radionice: kako napraviti vicu iz drveta

U ovom pregledu majstor pokazuje detaljan postupak izrade drvenih vijka za upotrebu u kućnoj radionici. Oni su savršeni za obradu dasaka od drva i šperploča.

Prvi korak je piljenje četiri komada drveta iste veličine. Od njih će autor napraviti pomične i nepomične čeljusti poroka.

Zalijepimo dvije praznine zajedno. Tada ćete morati napraviti pravokutne rupe u njima. To se može učiniti pomoću ubodne testere ili ručnog glodala.

Preporučujemo čitanje: kako napraviti ručnu glodalicu od električne bušilice.

Rupa u fiksnoj spužvi treba biti kroz, a u pokretnoj spužvi trebala bi biti slijepa. U njega će se umetnuti vodič s drvene šipke i poravnati.

Glavne faze rada

U sljedećoj fazi bit će potrebno dati steznim čeljustima željeni oblik i obraditi ih na brusilici.

Vidi također: univerzalni stroj za mljevenje "2 u 1" za kućnu upotrebu.

Nakon toga morat ćete napraviti „korake“ u gornjem dijelu steznih čeljusti kako biste zatim mogli instalirati uklonjive jastučiće.

Dalje, izrađujemo podlogu vijka, na koju fiksiramo fiksnu spužvu. Prvo morate izbušiti rupu u njoj i pritisnuti je u izduženu maticu.

Zatim izrađujemo i ljepimo preostale dijelove. Također ćete morati napraviti gumb i pričvrstiti ga na kraj olovnog vijka.

Na kraju ostaje samo napraviti drvene obloge i pričvrstiti ih na čeljusti. Nakon toga sve dijelove prekrivamo lakom ili mineralnim uljem, a možete pristupiti konačnoj montaži.

Za detalje o tome kako napraviti vilicu od stabla, preporučujemo da pogledate u videu na web mjestu.