Provodnik za zavarivanje obradaka u jednoj ravnini

Ako trebate zavariti dva radna dijela (na primjer, okrugle cijevi, čelične šipke, šipke amortizera itd.) Što je moguće ravnomjernije, tada možete koristiti uređaj izrađen kod kuće.

U ovom pregledu autor pokazuje kako napraviti provodnik za zavarivanje obradaka u jednoj ravnini.

U kućnoj radionici ili garaži takav domaći proizvod definitivno neće biti suvišan. Štoviše, da to bude sasvim jednostavno.

Da biste napravili dirigent, trebat će vam dva komada ugla, par klinova (ili možete koristiti vijke bez kape), dva utora iz cijevi od pola inča, dvije matice.

Glavne faze rada

Prije svega, potrebno je odrezati dva komada ugla duljine 65 * 65 mm 30 cm. Izrađujemo označavanje i izrezujemo „prozore“.

U prazninama je potrebno izrezati dva prozora za gledanje kroz koja će se obavljati zavarivanje. U gornjem radnom dijelu je potrebno izrezati još dva "prozora" u koje će se zavariti matice.

Izrezane dijelove iz uglova nije potrebno bacati. Autor ih zavari na vodič kao elemente za podupiranje.

Dalje smo odrezali dva studsa promjera 15 mm, na njih smo postavili čahure od cijevi od pola inča i oprali. U ove čahure bušite rupe promjera 10 mm.

U posljednjoj fazi, "prsti" moraju biti umetnuti u izbušene rupe u vodilicama kako bi napravili navijanje. Nakon toga zajedno zavarimo sve detalje konstrukcije.

Pojedinosti o tome kako napraviti provodnik za zavarivanje obradaka u jednoj ravnini, pogledajte video na web mjestu.