Multimedijski projektor

Mislim da bi mnogi željeli imati kućno kino. Ako ste već razmišljali o tome, vjerojatno ste naišli na pitanje - kako napraviti veliki ekran? Kupite li televizor, to će koštati prilično novčića, a čak ni veliki televizor s dijagonalom od jednog i pol metra neće stvoriti dojam filmskog kina. Druga je mogućnost kupiti projektor. Naravno, ideja je također puno skupa, plus sve komponente koje teško možete pronaći, ali ako ih pronađete, one su skupe. To mislim na lampu projektora, i traje relativno dugo.
Ali ako kod kuće koristite pravi projektor, možete stvoriti pravi kino.
Treći sam put kojim sam krenuo - sam napravio projektor. Ovaj članak nema članak, ali ipak ću vam reći zašto sam se odlučio na ovaj korak. U mislima nekoliko godina sanjao sam o izgradnji vlastitog kućnog kina. A onda se pojavila djevojka u mom životu ... I ne možete ni zamisliti kako sam je imao želju pozvati da gleda film u filmu. U našem sjemeništu, pored brojnih pubova, nema znamenitosti, a praktički ih nema, dobro, čuli smo samo o kinima. Stoga sam odlučio izgraditi svoju.
Općenito, koji god ciljevi bili, krenimo.
Dijelovi i pribor.
Pretražujući Internet, naručio sam sljedeće s dostavom pošte: dvije Fresnelove leće žarišne duljine 220 mm i 317 mm, objektiv 80 mm / 1: 4 / FR = 320, a srce projektora je LCD matrica dijagonale 15 mm i rezolucije 1024x768.

Naručio sam slučaj na pilani, dizajnirao sam, tako da je otkriveno mnogo nedostataka tijekom montaže.

Svjetlost. Snažni LED i pokretački program za to. LED snaga 100 vata. Sve je poslano ravno iz Kine.

Montaža projektora
Prvo pogledajmo monitor.

I vrlo pažljivo uklonite samu matricu.

Na prednjoj strani matrice nalazi se film protiv sjaja. Naravno, možete ga i ostaviti, ali preferirao sam je ukloniti i na taj način poboljšao kvalitetu slike.
Ukloni se ovako: zamota se u vlažne maramice ili ručnik i ostavi se 10 - 12 sati, a zatim se pažljivo ukloni.

Provjera funkcionalnosti, nakon uklanjanja protiv sjaja.

Sve djeluje. Sad se spustimo na sastavljanje kućišta.

Prilagođavamo navoje na kojima će se montirati matrične i Fresnel leće

Leće pričvršćujemo običnim vijcima, rebrastu stranu leće prema unutra.

Da, zaboravio sam reći i o kupnji radijatora s hladnjakom od računala. Ugradio sam LED na ovaj radijator, razmazivši površine ispred njega toplinskom pastom za bolji kontakt. Za referencu: snažna LED 100 W jednaka je jakosti kao 400 W metalna halogenidna žarulja.

Na kućište ubacujemo i priključujemo upravljački program i hladnjak.

Provjeravamo i malo smo razočarani: naši kineski prijatelji poslali su neispravan LED - jedan dio je isključen ... Pa, u redu ... Osim toga, vozač se zagrijava i odlučili smo ga ponovo instalirati.

Pročistimo našu kutiju lećama, u sredinu umetnemo matricu. Matrica na slici treba zakrenuti za 180 stupnjeva u odnosu na vrh i dno i okrenuti. Drugim riječima, tamo gdje je vrh, tamo treba biti dno, a gdje je lijevi rub, tamo treba biti i desni. To se radi tako da se sve pravilno projicira, jer leće okreću cijelu sliku.

Popravljamo ga. leće s žarišnom duljinom od 220 mm do LED-a.

Uključujemo je i empirijski pronalazimo mjesto pričvršćivanja naše kutije iz omota, tako da se svjetlost na ekranu ravnomjerno raspoređuje.

Tako sam dobio dobru sliku kada se projicira na zid s tapetama. dijagonala 2,5 metra.

Daljnje neprekidne postavke, uklanjanje žica, upoznavanje. Kao rezultat toga, dogodilo se to.

Rezultat projektora je kada se projicira na običan list.

Posebno za - www.sdelaysam-svoimirukami.ru postojao je takav dizajn.

Trebalo mi je dva mjeseca da sve napravim i zaradim manje od 10 tr. Po mojem vrijednom. Ovdje trebate napraviti još jedan ekran, ali o tome nešto više kasnije ...
Na moju veliku žalost, na kraju izgradnje projektora ostao sam bez djevojke, to nije zato što sam je dugo gradio, ali jednostavno se dogodilo ...
U svakom slučaju, ono što vam treba je korisno u domaćinstvu).
Nadam se da ste uživali u mom životno-filotehničkom članku. Hvala na pažnji - sretno!