Radio kontrolirana podmornica iz vrča

Mnogi su modeli izrađivali domaće radio-upravljane modele brodova i zrakoplova. Složeniji dizajnerski korak je proizvodnja podmornica. Analizirajmo zanimljiv koncept podmornice temeljen na detaljima Lega i bacača.

Glavni materijali:


  • plastični vrč s poklopcem;
  • 3 Lego motora;
  • Lego cilindar
  • špric 60 kocka;
  • baterija;
  • sustav radijskog upravljanja s daljinskim upravljačem;
  • otpadni metal za ravnotežu.

Montaža podmornice


Najprije trebate napraviti vrč vodootporan. Da biste to učinili, njegov je poklopac zapečaćen nabubrenim, a izljev je zapečaćen vrućim ljepilom.

U poklopcu vrča napravljene su 2 rupe u koje se ispuštaju osovine iz dva motora. Radi nepropusnosti, oni su zapečaćeni fumlentom. Velika lopatica pričvršćena je na jednu osovinu motora, koja je odgovorna za horizontalno kretanje. Lego rotacijski mjenjač s malom oštricom koji kontrolira rotaciju broda pričvršćen je na osovini drugog motora. Oba motora pokreću se putem zajedničkog akumulatora.

Da biste napravili mehanizam zapošljavanja i pražnjenja balasta, morate spojiti cilindar koji se uvlači i treći motor zajedno. Šipka cilindra spojena je s klipom štrcaljke. Kućište motora je pričvršćeno na kućište štrcaljke. Snaga motora se napaja putem istog akumulatora. Taj će mehanizam moći usisati vodu u štrcaljku i na taj način oboriti brod za uranjanje te ga istisnuti da pluta. U poklopcu vrča je napravljena još jedna rupa u koju se ispušta crijevo iz šprice.

Za kontrolu plovila potreban vam je poseban sustav daljinskog upravljanja. Može se ukloniti iz igračke mini podmornice. Upravljačka shema koja se u njemu koristi dizajnirana je za pomicanje naprijed / nazad, skretanje ulijevo / udesno, postavljanje i ispuštanje balastne vode. Demontirane komande je bolje sakriti u hermetički zatvorenoj kutiji, jer će trup plovila u svakom slučaju lako procuriti. Baterija se napaja pomoću standardnih Lego konektora za kontrolu. Od njega se već vrši ožičenje za tri motora.

Da bi podmornica normalno plutala, treba joj dati nulti plutač. Da biste to učinili, vrč duž ruba napunjen je vodom i izvagan zajedno s poklopcem. Sada morate brod napuniti metalnim metalnim otpadom, tako da zajedno s opremom ima istu masu. To će joj omogućiti da ne potone, već se ravnomjerno drži ispod gornjeg sloja vode. Ako je iskrivljena, tada se pošiljka mora preraspodijeliti preko tijela, nadoknađujući nagib.

Podmornica je spremna. Ako planirate ugraditi kameru u nju, tada morate ukloniti dio pošiljke. Prva ispitivanja podvodnog vozila najbolje su provesti vezanjem navoja s navojem u hitnim slučajevima. Period će brod morati biti uklonjen iz vode, a prikupljena voda treba biti isušena, jer redovite osovine motora ne omogućuju postizanje potpune nepropusnosti.

Detaljne upute u ovom videu: