Kako lako „izraditi“ motornu pilu ravnomjerno i bez troškova

Mnoge, čak i nove motorne pile, krivo su. Mogu li se taj nedostatak otkloniti sam i što treba učiniti? Najčešće je ovaj problem povezan s lancem, sabirnicom ili lančanikom. Ali, prije nego što se ukrcate u njih, neće nauditi da napunite svoju prtljagu saznanja o radu motorne pile.

Prvo teorija


Bez poznavanja sljedećih teorijskih odredaba, teško je utvrditi čimbenike zašto alat ružno pilje i kako se s njima nositi.
Prvi razlog je taj što se zubi lanca troše nejednako zbog činjenice da, na primjer, nokti padaju pod njih.

Stoga se kvaliteta pile pogoršava na pili i, kako bismo ih nadoknadili, počinjemo vršiti veći pritisak na gumu.

Kako pila reagira na to? S oštrim zubima i dalje se lako nosi s drvetom, a tupim zubima ne sječe drva, već se kotrljaju kotačići kroz kočnicu. Ali amortizer pomaže kotaču, a pila ne.
Kao rezultat toga, lanac se pomiče u utor i dolazi do brzog trošenja jednog ili drugog rebra. Stubovi lanca i utor duž kojih se kreću neravnomjerno su istrošeni.
Kretanje lanca u autobusu postaje neujednačeno. Ako ne obratite pažnju na ovu situaciju, proces trošenja samo će se povećati.

Drugi razlog ubrzanog trošenja povezan je s nepravilnim ili neblagovremenim zatezanjem lanca, koji je najviše opterećen među čvorovima motorne pile. Preporuča se povući je do te mjere da je pri podizanju prstima vidljiv donji dio tri kraka. Ali ova metoda određivanja napetosti nije u potpunosti točna.

Lanac se povlači kada je pila hladna. Ako se to pravilno napravi, progibljenje nije vidljivo i lanac se lako kreće duž sabirnice. To ima svoje suptilnosti. Kod radne pile lanac se najprije zagrijava i opaža se njegovo prirodno progib, jer se metal prilikom zagrijavanja proširuje. Ako se to ne uzme u obzir i lanac zategne, situacija se može pogoršati. Kad isključite pilu, lanac se hladi dok se vuče.
Daljnjim piljenjem guma se zagrijava s određenim kašnjenjem i guma se povećava, što također uzrokuje povlačenje lanca. A to dovodi do dodatnog opterećenja ležajeva, zupčanika, guma i brzog rastezanja lanca.
Ako je motorna pila vruća, lako se produžuje, zajedno s zategnutim i neoštrenim lancem, što zajedno pridonosi većem trošenju guma i lanaca. Slika će ostati nepromijenjena ako na istrošenu gumu postavite lanac u ulju. Piljenje s takvom motornom pilom ostat će krivo.

Sada praksa uklanjanja krivulja piljenje


Kako se riješiti ove mane? Prvo što treba učiniti je brusiti lanac nepokretnim strojem i preurediti gumu.

Lanac se također može brzo oštriti ručno, bez posebne opreme, za više detalja pročitajte članak - //sdelaysam-svoimirukami.ru/5000-zatochka-cepi-benzopily-s-pomoschju-dreli.html

Ako je to učinjeno prije, a guma je karakterizirana neravnomjernim trošenjem s obje strane, tada će se morati izravnati. Da biste to učinili, nabavite:
  • gon;
  • klupice viseće;
  • mlin;
  • novi brusni kotač.

Testni rez pokazuje da je pila još uvijek bočno.

Skini se i napravi gumu. Stavite ga na ravnu površinu i stavite kvadrat. Ako postoji jaz između njih, postoji trošenje.

Da bismo je riješili, brusilicu stežemo u mlaznicu.

Izvana, na razini diska, napravimo kruto fiksanu ravninu.

Zatim postavljamo disk na kvadrat i popravljamo brusilicu.

Sada gumu stavljamo u vodoravnu ravninu i nakon uključivanja brusilice brusimo rebra s obje strane. Provjeravamo utor kvadratom i provjeravamo je li učinkovito izveden.

Zatim kontroliramo da osovine lanca imaju dovoljnu visinu utora gume. Ako ne, onda gumu treba zamijeniti novom.

Montiramo pilu, izvučemo lanac i provjerimo kvalitetu piljenja. Pila bi trebala biti učinkovita, a pila ne smije biti preusmjerena u stranu.

Pažnja - lanac!


Nije suvišno podsjetiti se da ne možete sjeći oslabljenim lancem. Uostalom, ako čips ili grane padnu u jaz, posljedice mogu biti nepredvidive. Ako pila nema hvatač lanca, a guma je izdužena, lanac može prouzrokovati ozbiljne ozljede nogu prilikom ranjavanja po njima.
Kad lanac iskoči iz gume, hvatač lana ugasi glavnu energiju udara. No, istodobno zvjezdica jako pati.

Ako se to dogodilo nekoliko puta, lančanik je prekriven dubokim brazdama i napetost lanca pretvara se u problem. Kada uđe u žlijeb, on slabi, a pri izlasku dobija stezanje.
U tom slučaju je potrebna hitna promjena lančanika kako ne bi došlo do prekida lanca, raspršenja ležajeva, kvara lančanika.
Čak se i novi lanac može slomiti ako spojne trake nisu pravilno postavljene na zakovici. Lanci se isporučuju u zalivima, pa je njihovo zakivanje i pakiranje neizbježno.

Dakle, prilikom kupnje lanca morate puno pažnje obratiti na spojnu vezu. Zakovice na njima trebaju biti veće ili svjetlije. Također je potrebno provjeriti jesu li priključne trake pravilno postavljene. Ponekad je smjer naznačen utisnutom strelicom. Kada strelica nedostaje, ispravnu ugradnju određuje prednji nosač, koji je malo veći od stražnjeg.

Ako priključna traka nije pravilno postavljena, to će poći krivo. Priključna veza morat će preuzeti veće opterećenje, što pridonosi rezu zakovice, a to će dovesti do otvorenog kruga.
Stalna briga o lančaniku, gumi i lancu zasigurno će povećati život motorne pile.