Ukusni češnjevi krutoni u pećnici

Police modernih trgovina pune su proizvoda sumnjivog sastava, do kojih ruka dopire. Jedan od njih su krekeri. Deseci brandova, raznih okusa i, naravno, impresivna količina kemijskih pojačivača ukusa, konzervansa. Ali uostalom, svaka domaćica lako može napraviti takve krekere kod kuće. Postupak aktivnog sudjelovanja neće trajati više od nekoliko minuta, a ostatak vremena tiho će se osušiti u hladnjaku. Danas kuhamo krekere od češnjaka. Ali, dodajte samo još jednu začin - i sada dobivate hrskavu poslasticu s novim ukusom. Dakle, sljedeći put, umjesto da kupite još jednu vrećicu krekera, nabavite kruh i napravite ih kod kuće. To je ne samo ekonomski isplativije, već i puno ukusnije.

Sastojci:


  • crni kruh 200 g
  • sivi kruh 200 g
  • češnjak 3 zuba.
  • suncokretovo ulje 1 žlica
  • prstohvat soli.

Redoslijed pripreme krekera od češnjaka


Pripremite sve što vam treba. Kruh se može uzimati u različitim vrstama.

Ogulite i naribajte češnjak na sitnoj rerni ili prođite kroz prešu. Pomiješajte sa solju i suncokretovim uljem. Ostavite da odstoji najmanje jedan sat, a možete i duže. Tako će ulje postati mirisnije.

Na krišku kruha stavite malu količinu maslaca od češnjaka.

Namažite nožem po cijeloj površini. Potrebno je utrljati smjesu u mrvicu. Na isti način aromatirajte kruh.

Kad su svi komadi prekriveni, izrezati ih na kockice ili kockice, evo tko ih voli.

Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 3-5 minuta. Zatim promiješajte, isključite vatru, zatvorite pećnicu i ostavite krumpire s češnjakom u hladnjaku 2 sata. S vremenom će se kruh osušiti.

Takvi krumpiri od češnjaka u pećnici mogu se koristiti kao sastojak raznih salata ili samo drobiti mirisni kruh od češnjaka. Dobro je dodatno ponuditi neku vrstu umaka.