Vješalica u stilu STAR WARS


Danas bih želio razgovarati o neobičnoj i lijepoj vješalici koja će se svidjeti svim obožavateljima "Ratova zvijezda" i ne samo. Izrađen je u tehnici gudačke umjetnosti. Ova vrsta umjetnosti postaje sve popularnija, a obrti napravljeni u ovom stilu mogu koštati nekoliko tisuća rubalja. Iako u stvarnosti nema ništa komplicirano u njihovoj proizvodnji. A takav zanat može učiniti bilo koja osoba koja je sposobna zabiti nokat u ploču. Početak posla.

Trebat će


Da bismo napravili ovaj zanat, trebamo:
  • Ploča koja će poslužiti kao osnova za buduće zanate. Važno je da debljina ploče koju odaberete bude veća od jednog centimetra.
  • Lak za drvene proizvode. Ali ako ste zadovoljni bojom ploče, tada možete i bez nje.
  • Slika koju ste odabrali izvest će se pomoću tehnike umjetnosti gudača.
  • Ljepljiva traka ili kanalna traka.
  • Nokti.
  • Navoji za pletenje. Broj boja koje odaberete.
  • Kuke za odjeću.
  • Nekoliko vijaka za kuke.
  • Jaka konopa.
  • Vruće ljepilo također može biti korisno.

Izrada vješalica za odjeću u stilu STAR WARS


Za početak, na internetu nalazimo sliku za proizvodnju. Najbolje za bojanje djece. Važno je da je slika velika i ne vrlo složena (bolje je ne birati slike ljudi). Zatim je ispišite na željenoj skali i pronađite ploču odgovarajućih veličina.

Sada započinje faza obrade našeg temelja. Pažljivo obradite rubove i ravnine baze kako biste izbjegli praskanje. Zatim nanesite lak i ostavite bazu da se osuši. Nakon što se lak potpuno osuši, označavamo mjesto za sliku, uz očekivanje da će biti mjesta za kuke. Sada pomoću trake ili trake pričvršćujemo ispis naše slike na bazu.

Na ispisu duž konture slike olovkom označite mjesta na kojima ćete zabiti nokte, a zatim probušite ovo mjesto šiljem.

Važno je da nokti ne budu preblizu jedan drugom, pa je bolje da se od svakog reza odmakne udaljenost od jednog centimetra ili više. Kad je označavanje završeno, pažljivo uklonite ispis s baze. Vrijeme je zabijati nokte. Tako da su nokti smješteni na istoj dubini, možete izrezati traku od debelog kartona ili plastike, čija će visina biti udaljenost na kojoj će glava nokta biti iznad baze.

Ako koristite preduge nokte, tada se pobrinite da nokat ne probije ploču, jer u protivnom naš obrt na obrnutoj strani neće izgledati vrlo prezentirano. Nakon što zabijete sve čavle, vijcima možete pričvrstiti kuke na podlogu ili to učiniti na kraju (pazite da duljina vijka ne pređe debljinu ploče). Sada počinjemo popunjavati buduću sliku nitima.

Da bismo to učinili, pričvršćujemo nit na bilo koji nokat i, radi pouzdanosti, ovaj sklop može se fiksirati ljepilom vrućim talinom. Dalje, nacrtamo ovu nit na suprotni kraj slike, gdje je ta boja još uvijek tu, zaokružimo nit oko nokta i prelazimo na sljedeću, pa područja ispunimo željenom bojom.

Ako mislite da je područje već dovoljno ispunjeno, tada izrežite nit i vežite ga čvorom na najbližem noktu. Kad popunite područja slike potrebnim bojama, tada na samom kraju trebate crnu nit napraviti konturu slike, to je potrebno kako bi slika postala oštrija i kako biste razlikovali područja različitih boja. Slika je spremna. Sada možete razmišljati o tome kako montirati naše zanate na zid.

To sam učinio na sljedeći način: uzeo sam konop, izmjerio potrebnu duljinu, izbušio dvije slike na određenoj udaljenosti jedna od druge na vrhu zanata, promjera većeg od debljine užeta, provukao nit kroz rupe i zavezao ga čvorom, dobio sam jednostavnu vješalicu na koju se može objesiti na bilo koji samorezni vijak u zidu.

Da bi zanat učinio ljepšim, na postolje se može zalijepiti sjaj u obliku zvijezda ili naljepnica sa logotipom STAR WARS.