Drugi život mikroakumulatora


Bluetooth slušalice, bežične slušalice, MP3 uređaj i mnogi drugi minijaturni uređaji s mikroakumulatorima mogu biti korisni čak i nakon dužeg izlaska. Neki ljudi, posebno ne smetajući, jednostavno šalju neuspjeli ili zastareli uređaj u smeće. Ali uzalud. Ako nepotrebni minijaturni uređaj ne ošteti bateriju, može se lako prilagoditi drugim svakodnevnim objektima, kao što su daljinski upravljač s televizora ili stereo sustava, bežični računalni miš ili laserski pokazivač za igru ​​s kućnim ljubimcima. Sve standardne mikro-baterije imaju izlaz od 3,7 V. A uređaji koji rade na (malim) baterijama s dva prsta troše 3 V. ukupno od dvije baterije. Dakle, mikro baterija za zamjenu, umjesto baterija, je ono što vam treba. Moja rodbina i poznanici me ponekad dovedu, neku vrstu slomljenog smeća i uvijek ću pronaći koristi za ovo smeće. Svi daljinski upravljači i bežični računalni miš, radim iz mikroakumulatora, koji se, pak, pune s punjača za telefon. U svakom slučaju, ovo je bolje nego stalno mijenjati baterije koje su iscrpile svoje energetske resurse, što ponekad možda još uvijek nije pri ruci. Zbog nedostatka više daljinskih upravljača za modernizaciju, odlučio sam dati primjer na laserskom pokazivaču.

Bit će potrebno


  • Laserski pokazivač.
  • Mikro baterija.
  • Lemljenje željeza s kositrom i fluksom.
  • Bušilica.
  • Tanke bakrene žice izolirano (po mogućnosti crvene i crne, kako bi se izbjegla zbrka).
  • Utična utičnica i utikač (mama-tata).

Koristimo mikroakumulator


Pa krenimo. Uklanjamo (zavrtimo) donji dio kućišta laserskog pokazivača, u koji su postavljene dvije ružičaste baterije, i uklanjamo ove baterije odatle.

U dnu kućišta, izvana, nakon što napravimo znak za bušenje, izbušimo rupu za utikač.

Budući da je u mom slučaju kovčeg metalni (mesing), uzeo sam okrugli čep kako se ne bih mučio s rezanjem prikladne rupe, ali po želji se može ugraditi bilo koji drugi. Zatim spojite žice mikroakumulatora na utikač u skladu s polaritetom utikača na punjaču.

Stoga smo omogućili da ovu mikro bateriju napunimo po potrebi. Ne brinite o nedostatku pokazatelja razine napunjenosti: ploča regulatora napunjenosti ugrađena je na sve mikro baterije, vidljiva je kroz žuti film, kako se baterija ne bi nabubrila i ne puknula od ponovnog punjenja, regulator će jednostavno isključiti napajanje kad se punjenje završi. Dva do tri sata mikroakumulatora dovoljno je za punjenje s bilo kojeg punjača pogodnog za napon. Dakle, sada gledamo na polaritet; kako su se baterije nalazile u laserskom pokazivaču i, sukladno tome, lemljenje baterije vodi do lasera prema polaritetu - plus na plus, minus na minus. U mom slučaju, plus je bio na tlu, tako da sam upravo lemio vanjski dio utikača, koji je imao pozitivnu polarnost, točno u rupu za lasersko kućište. Pa, proširio sam minus dugačkim crnim ožičenjem na lasersku oprugu (minus) i također ga lemio.

Sada samo povežite (uvrnite) cijelu strukturu u jednu, kao i obično. Ostaje nam samo donijeti pristojan izgled lemljenog utikača u kućištu. Da biste to učinili, uzmite brusni papir i uklonite s njim sav višak i zalijepite van spoja. Sve možete polirati filcom i goy pastom.

Sada naplaćujemo i koristimo!
Tako možete nadograditi sve što ima zamjenjive baterije i gdje se mikroakumulator može uklopiti.

Ne koristite baterije s oštećenom školjkom ili nedostatkom oznake !!!