Kako napraviti stol za kavu

Svi se trudimo da unutrašnjost našeg stana učinimo ugodnom i istovremeno funkcionalnom. Jednu od glavnih uloga u stvaranju takvog sklada igraju komadi namještaja, zahvaljujući kojima se stvara prikladan i udoban prostor. Stol za kavu prilično je specifična stvar i ne odgovara svim interijerima, ali svejedno, ovaj poseban element interijera može kombinirati različite stilove i stvoriti atmosferu lakoće i opuštenosti.

U prijedlozima trgovina namještajem možete pronaći stolove raznih dizajna, međutim, oni koji razlikuju odvijač od dlijeta mogu sami napraviti svoj originalni stol za kavu. Što je za to potrebno? Prije svega - materijal od kojeg će se izrađivati ​​stol, alat, pričvršćivači, valjci, traka. Naš će stol biti izrađen na osnovi laminirane iverice ili od otpada starog, staromodnog zida.
Dolazimo do izgleda našeg stola i crtamo skicu. Još bolje, odmah napravite crtež tako da budu vidljive sve veličine. Mali stol kod nas sastojat će se od gornjeg i donjeg poklopca pričvršćenog bočnim zidovima, a u sredini će se nalaziti polica za male stvari (ujedno služi i kao uložak za pojačavanje čvrstoće strukture). S dimenzijama, sve je strogo individualno, ali nemojte zaboraviti da stolić za kavu ne može imati dimenzije blagovaonice. Poklopac gornjeg stola iz primjera bit će dugačak 65 cm i širok 45 cm.

U skladu s tim, donji poklopac bit će veličine 55x35 cm, izbočenje nosača bočnog zida iznosi 20 cm, a duljina i širina srednje police su 46 i 20 cm. Visina stola uzima se na 45 cm, isključujući valjke. Kao zatvarači koristit će se potvrde, uglovi za namještaj od plastike i metala.

Na ploči označite dimenzije gornjeg i donjeg poklopca, bočnih zidova i srednje police. Zatim uz planirane crte izrezali smo detalje pomoću uboda. Površina iverice ima veliku tendenciju stvaranja strugotine, stoga moramo pokušati smanjiti utjecaj različitih čimbenika na taj proces. Datoteka ubodne pile trebala bi imati najmanji zub, a regulator brzine na alatu mora biti postavljen na 0. Međutim, čak i ako se poduzmu takve mjere, i dalje se mogu pojaviti čipsi i kore, tako da nakon piljenja morate proći kroz osip uzduž kriške, pomičući alat samo "dalje od vas" ”. Pri rezanju bočnih zidova bolje je koristiti stezaljke i povući obje ploče "licem" prema unutra. Tako dobivamo potpuno iste detalje. Tako dobivamo sve praznine našeg stola.
Dalje moramo prikupiti srednji dio stola. Kako ne biste pokvarili dijelove, prvo nacrtamo i izbušimo sve potrebne rupe, a zatim izvršimo preliminarnu montažu. Bočne zidove postavljamo okomito (za poravnanje) i mjerimo sredinu, duž ove linije bit će pričvršćena srednja polica. Izbušimo rupe duž linije 2 radi potvrde. Ako nema posebne bušilice, tada možete koristiti tri obične - za navojni dio, za zadebljanje i za šešir. Da bi rupe bile na istoj udaljenosti i, u skladu s tim, sredina bi bila poravnana, trebate ih istovremeno saviti obje strane i izbušiti. Nakon toga, trebate napraviti istu operaciju sa samom policom, napraviti rupe u njenim krajevima (svakako pokušajte na bočnim zidovima).

Nakon što prethodno sastavite sredinu i procijenite ispravnost radnji, možete prijeći na sljedeći korak. Sada morate zalijepiti krajeve dijelova ukrasnim rubom (prodaje se u bilo kojem građevinskom supermarketu). Za to će trebati grijano željezo. Na kraju nalijepimo rub ljepljivom stranom i nježno ga glačamo vrućim glačalom. Provjerite da se ispod ruba ne stvaraju praznine. Ako je širina ukrasne vrpce veća od širine kraja, zatim odrežite višak nožem za pozadinu i dijelove očistite finom smirujućom krpom.

Sljedeći korak je pričvršćivanje sredine na donji i gornji poklopac. Srednji dio postavljamo točno u sredinu gornje površine donjeg pokrova. Ovdje morate pažljivo izmjeriti udaljenost od rubova, kako ne biste dobili pristranost. Kao učvršćivači koristimo kutove namještaja, koji su na dijelove pričvršćeni vijcima za samorezno. S gornjim pokrovom radimo isto.

Sada moramo samo pričvrstiti valjke. Na donjoj površini donjeg poklopca označavamo mjesta za ugradnju, promatrajući iste udaljenosti, a pomoću samoreznih vijaka učvršćujemo valjke. Ostaje zatvoriti šešire za potvrdu ukrasnim kapicama i staviti stol na svoje mjesto.

Bez trošenja puno truda, ne traženja prikladnog modela za kupovinu i bez trošenja obiteljskog proračuna, potpuno sigurno možete sami napraviti stolić za kavu.