Kuhanje hladne skuše

Ovu metodu kuhanja skuše testirao sam više puta. I vjerujte mojem iskustvu, nije gore nego u supermarketu. Čak i tu ima plus - mnogo je svježiji.

Priprema skuše.


Uzmemo tri skuše srednje veličine.

Ako je smrznuta, tada je trebate odmrzavati. Zatim odrežite glave, repove i peraje. Odrežite trbuh i uklonite sve iznutra. Dobro isperite i zasad odložite.

Kuhanje slane otopine.


Ulijte 1-2 litre vode u tavu i dovedite do vrenja. Zatim uzmemo luk od kore luka s oko 3 luka i spustimo ga u vodu.

Zatvorimo poklopac i na smanjenoj vatri kuhamo još oko 25 do 30 minuta. Zatim maknite s vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Kad se voda ohladila, filtrirajte je. Husk nam više nije potreban. Nastavljamo pripremati brasno. U filtriranu vodu dodajte 1-2 žlice šećera, 3 - 4 žlice krupne soli i 1 žlicu tekućeg dima. Nema više izlijevanja, jedno je dovoljno. Sada sve temeljito promiješajte.

Kuhanje skuše.


Trebamo posuđe koje su prekrivene poklopcem. Tamo stavimo ribu i ispunimo je slanicom.

Sada je morate staviti u hladnjak na jedan dan. Ako ribu napravite zimi, možete je ostaviti na balkonu. Nakon 24 sata izvadimo ribu i prebacimo je u drugu bačvu. Zatim stavite u hladnjak još jedan dan. Zatim prelazimo na završnu fazu pripreme. Izvadimo ribu iz hladnjaka. Šiljem napravimo rupu u trupu oko 2 centimetra od repa. To je potrebno kako biste udicu stavili unutra i objesili na balkon.

Treba se sušiti 1 dan, a po mogućnosti u hladu. I na kraju, trebamo ga samo namazati suncokretovim uljem. To je sve.

Dobar apetit.