Stari pojas Bezel

Pozdrav dragi čitatelji. U ovom ćemo članku govoriti o tome kako možete vlastitim rukama napraviti prekrasan okvir od improviziranih predmeta. Napravite takav okvir, možete uštedjeti novac na njegovoj kupnji i istovremeno napraviti jedan koji će odgovarati i ukusu i veličini. Možda će vam trebati oko tri dana da sve napravite.

Dekorativni ukrasi (na primjer, cvijeće) mogu biti izrađeni od valovitog papira ili jake folije ako nemate višak tkanine. Folija je otporna na vlaženje od vode, ali trajna folija pogodna za šivanje može se naći u poklonima za poklone:

Evo popisa svega što trebate raditi:
- Debela bakrena žica (možete uzeti 2 komada);
- Žica je tanka;
- igla;
- Stari pojas (imamo crni kožni remen);
- perle srednje veličine crne (prikladne u boji do pojasa);
- salvete, spenjač i (ili) trajna folija (imamo foliju za omatanje poklona);
- škare;
- Niti crne boje.
Za početak smo pokupili prikladnu žicu i pojas. Debljina žice je 0,2 cm, a pojas se pokazao prilično tankim, ugodnim i još se nije pokvario. Za razliku od obične tkanine, nakon rezanja tkanina se neće srušiti:

Za rad smo odlučili uzeti dvije debele žice. Odmjerivši potrebnu duljinu za svaku od njih, povežemo ih i umotamo ih tankom žicom:

Sada moramo odrezati dio od pojasa, malo duži od žice (oko 1 cm), kako bismo ostavili tkaninu koja bi sakrila žicu unutar tkanine gotovog oboda:

Nakon toga slijedi, omotajući žicu krpom za pojas, šivajte njegove uzdužne stranice, savijajući prema unutra višak područja (dodatak):

Šavove sa šavovima najbolje je obaviti s gornje strane, ali ne s donje ili bočne strane. Na ovim prostorima ćemo veziti perle.
Dvije vreće perli su nam dovoljne:

Vezat ćemo perlama u dva reda; Mala područja ispod mogu se ostaviti za temelje.

Vežemo u krug, 3-4 kuglice u svakom redu:

Evo obrisa našeg vezenja:

Na taj način ukrašavamo cijelu gornju stranu oboda. Ako imate crnu kabinu ili bubice, oni se mogu dodati na posao; a u donjem dijelu oboda možete napraviti dva kratka reda od nekoliko perli s unutarnje strane kako bi obruč kliznuo:

Dalje smo od salvete odlučili napraviti umjetno ukrasno cvijeće.

Najprije dvaput umotamo salvete i svaku od njih pričvrstimo u sredinu zagradama:

Zatim moramo iz njih izrezati tri oblika u obliku cvijeća, nakon čega se svaki od slojeva papira zauzvrat podiže do sredine i stisne, a zatim otopi:

Šivamo rezultirajuće ukrasno cvijeće na obod:

Nakon toga sve - naš obruč je spreman.

Neko vrijeme nakon praznika dobili smo od poklona srebrnu izdržljivu foliju. A iz ove folije odlučili smo napraviti nove ukrase za obruč i zamijeniti ih papirnatim:

Prvo smo iz folije izrezali šest oblika u obliku cvijeća različitih veličina, a zatim ih povezali šavovima:

Kako bismo figurama dali volumen, napravili smo šavove u krugu u sredini svakog od njih, a zatim pažljivo izvukli nit:

Tako smo uspjeli napraviti takve ukrase, a folija se nije mogla suziti:

Nakon toga smo nakit pričvrstili za obruč:

Sad je to to - naš zanat je spreman.
S poštovanjem, Vorobyov Dinara.