Košara za papir

Ova košara je vrlo jednostavna i laka za izradu. Može biti prekrasan dodatak unutrašnjosti vašeg doma ili može biti prekrasan poklon prijateljima i rodbini.

Da biste radili, trebat će vam:
- papir.
- ljepilo.
- univerzalno ljepilo "Titan".
- škare.
- tapeta.
- kiša za božićno drvce.
Kako bismo prešli na posao, pripremit ćemo predloške. Jedan uzorak bit će s okruglim laticama, a drugi s šiljastim rubovima. Na listove veličine A4 stavljamo predloške na gotovo polovicu lista. Za osnovu uzimamo CD disk, stavljamo ga u sredinu i oko njega ocrtavamo latice.

Za olovku nam je potrebna traka papira dimenzija 2x30cm.

Prema obrascima izrezali smo potrebne dijelove za košaru iz papira. Također, iz pripremljenih tapeta izrezali smo po dva detalja svake vrste. Oni će zalijepiti papir s obje strane.

Uzmi CD i nacrtaj olovkom ili olovkom oko rubova baze.

Izrežemo škarama između svake latice do ruba osnovne konture. I savijte svaku laticu prema unutra, do sredine baze.

Univerzalnim ljepilom "Titan" lijepimo latice zajedno.

Zatim zalijepimo traku namijenjenu ručici košarice. Popravljamo ga na jednakoj udaljenosti jedan od drugog.

Sada je vrijeme da ostatak zalijepite u koš. Podnožje je postavljeno na sredinu obratka sa šiljastim laticama. I dobro zalijepiti.

Nastavljamo s ukrašavanjem i ukrašavanjem košara. Za to nam trebaju tapete. Iz njih smo izrezali četiri kvadrata dimenzija 10 x 10 cm, od njih ćemo napraviti cvijet.

Uzmite kvadrat i preklopite ga na pola.

Zatim ponovo preklopite na pola.

Rezultirajući trokut ponovo je presavijen na pola.

Od rezultirajućeg trokuta trebate napraviti laticu. Škare oguljuju gornje kutove obratka, dajući mu ovalni rub. Zatim ga otvaramo i dobivamo prazan s 8 latica.

S ostalim kvadratima radimo isto.

Pripremamo praznine za daljnji rad. Da biste to učinili, uzmite škare i izrežite prvi uzorak od jedne latice do sredine. Na drugoj praznini izrezali smo jednu laticu. Od treće smo izrezali dva, a četvrta 3 komada.

Počinjemo stvarati cvijet. Uzimamo prvi predložak i zalijepimo latice na rez. Ljepite jedan na drugi. Po istom principu zalijepite ostatak obratka.

Ostatak predložaka pripremamo.

Počinjemo sakupljati cvijet iz pripremljenih praznina.

Na svaku prazninu izrezali smo dno rezultirajućeg konusa. Ali samo malo. I nastavljamo sakupljati cvijet lijepljenjem praznina univerzalnim Titan ljepilom. U ovom slučaju, latice su raspoređene jedna prema drugoj.

Uzimamo iglu za pletenje ili skewer i uvijamo latice na svaki red cvijeta.

Sada iz pozadine izrezali smo mali krug promjera 2 cm. I zalijepite ga na dno cvijeta.

Zatim uzmemo kišu božićnog drvca i od nje napravimo malu hrpu pahuljastih niti. I zalijepite ga na ručku naše košarice. Povrh smo zalijepili mali krug ili oval s pozadine.

Zatim zalijepite cvijet u krug ili ovalno na kiši. To je sve što je naša papirna košarica spremna.

Sretno svima.