Kuhanje "francuskog" mesa u pećnici

Novogodišnji blagdani uvijek su zabavna i ukusna gozba! A za domaćice, također su sati provedeni kod štednjaka. Da ti sati budu kratka i ne budu previše bolna, kuhajte ukusno, ali istovremeno jednostavno i brzo. Evo jednog vrlo jednostavnog recepta za pravljenje ukusnog mesa. U početku je recept sadržavao više sastojaka, ali jednostavniji, ukusniji.
Trebat će nam:
1. Svinjetina (karbonatna ili vratna) - 1 kg.
2. Sir - 100g.
3. Luk - 1 luk.
4. Začini i sol.
5. Majoneza.
6. Bugarski papar (smrznut ili svjež) - 1 kom.
Da bismo pripremili meso u pećnici, svinjetinu smo izrezali na ravne kriške debljine oko 1 cm. Pečeni list namastimo biljnim uljem i stavimo meso na njega, jače ga stavimo jer će tijekom kuhanja meso malo smanjiti veličinu.

Svaki komad mesa natrljajte solju i pospite omiljenim začinima.

Izrežite luk na pola prstena i na svaki komad položite jednu polovicu luka, dva mogu biti. I ovdje je stvar ukusa. Takve komade luka lako mogu odbaciti oni koji ne jedu kuhani luk, a istodobno će mesu dati svoju divnu aromu. Papriku također narežemo i ubacimo u meso. Koristim smrznutu zelenu papriku, ne ostavljam više od 1 kom.

Svaki komad mesa premažite majonezom i pospite odozgo naribanim sirom.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Postavili smo temperaturu unutar 220 stupnjeva. Moja pećnica peče odozdo i odozgo. Pecite meso odozdo 20-25 minuta, pecite na vrhu ne više od 10 minuta. Gotovo meso ne žurite da se izvadi i odmah se pomakne, jer se u protivnom "kaput" može oštetiti. Ostavite da se meso malo ohladi, tada će biti prikladno staviti ga na tanjur i poslužiti na stol.

Takvo se meso može jesti vruće ili hladno! Ispada da je nježan, ukusan i vrlo zadovoljan. Dobar apetit!