Domaći sapun "Igra boje"

Izrada sapuna danas je vrlo popularna. Priprema sapuna kod kuće je uzbudljivo i vrlo jednostavno. A ako se tek počinjete baviti ovim hobijem, tada biste trebali odabrati jednostavne recepte koji će zasigurno ispasti lijepo, brzo i jednostavno! Predlažem jedan od ovih domaćih recepata sapuna ...
Za sapun "Igra boje" trebate:
1. Podloga od bijelog sapuna.
2. Prozirna baza sapuna.
3. Bilo koja bazna ulja (shea maslac, sjemenke grožđa, breskve itd.).
4. Mirisi (vojvotkinja, grožđe, jagode s vrhnjem ili bilo koji drugi), umjesto mirisa možete koristiti prirodna esencijalna ulja (naranča, limun, lavanda ...).
5. Oblik sapuna "Oval" (možete pravokutnik ili bilo koji drugi, ali s ovalom ispada zanimljiviji).
6. Bilo koja dva kozmetička boja koja se međusobno dobro kombiniraju (crvena žuta, žuta zelena, žuta plava).
7. Drveni skewer.
8. Alkohol.
9. Posuđe za topljenje baze.
10. Nož.

Pripremimo sve što vam treba, započinjemo otopiti prozirnu podlogu sapuna u dvije posude. Izrežemo ga na komade, odmah (moguće je i nakon zapaljivanja) dodamo 10 kapi odabranih boja. Pokazujem žutu i zelenu kao primjer.

Utopimo temelj 20 sekundi u mikrovalnoj pećnici. Vrijeme ovisi o snazi ​​vaše mikrovalne, ako je ne želite koristiti, možete otopiti bazu u vodenoj kupelji. Glavna stvar je ne dovesti do vrenja! Čak i pretopla baza ne djeluje, brzo se miješa. Kad su dvije baze različitih boja spremne, obogatite ih s nekoliko kapi bilo kojeg baznog ulja i dodajte par kapi mirisa (ili esencijalnog ulja). Raspršite oblik sapuna alkoholom iz boce u spreju.

Počinjemo sipati osnove, radimo to istovremeno s različitih krajeva obrasca. Ostavite malo prostora u kalupu za bijeli osnovni sloj. Posebnost ove metode je u tome što je sapun uvijek različit. Obrazac se rađa sam po sebi, poštujući zakone fizike. Dvije boje se miješaju u sredini, tvoreći novu nijansu. Gledanje ovog postupka vrlo je zanimljivo. Čim se baza boja izlije u kalup, ostavite je da se potpuno očvrsne. To traje 30-40 minuta, što više to bolje.

Kuhanje bijele baze. Utapamo je i, ne dovodeći je do vrenja, obogatimo je uljima, temeljito promiješamo i ispunimo obojenom bazom, nakon što je posipamo alkoholom. Pokušajte osigurati da bijela baza ne ošteti sloj boje. Ne bi trebalo biti previše vruće i bolje se napuniti, počevši od sredine. Ostavite da se smrzne.
Ne možete napraviti bijeli sloj, ispunite obrazac obojenim bazama do ruba. U tom će slučaju biti moguće održati lijepu prozirnost sapuna, ali više mi se sviđa s bijelim slojem.

Izvadimo sapun i zamotamo ga u prianjajući film, pokušajmo ne ostavljati otiske na njemu. Evo nekoliko opcija gotovog sapuna koji su rezultat kombinacije dviju boja u različitim uvjetima osvjetljenja. Imam sljedeće boje:
- "Zelena jabuka" u kombinaciji s bojom "Limun",
- "Limun" u kombinaciji s bojom "bugarska ruža",
- "Limun" u kombinaciji s bojom "Aquamarine".