Rooter korov

Najbolja metoda uklanjanja korova je ručno korenje. Uklanjanje biljaka s jakim korijenima bit će manje naporan zadatak kada se koristi ručno izrađeni, samostalno napravljeni ekstraktor korijena.

Uređaj i materijali. Domaći alat temelji se na cjevastom tijelu opremljenom reznim dijelom u obliku žljeba s oštrim rubovima. Drvena drška je umetnuta sa stražnje strane učvršćenja, fiksirana vijkom kroz rupu u cijevi.

Ručna stabljika korova izrađena je od obrezivanja metalne cijevi promjera 25-40 mm. Za radni komad optimalno je prilagođen radni cilindar iz istrošenog teleskopskog nosača automobila - proizvod ima tanke stijenke izrađene od jakog čelika. Za dršku upotrijebite komad drške ili ga izrežite od breze.

Trebat će


Potrebni alati:
  • -Bulgarski, rezni disk;
  • -Dril, bušilica;
  • - datoteke;
  • -Nazhdachny koža;
  • -Gon mjerenje;
  • - odvijač;
  • - Avion.

Postupak proizvodnje korova za korov


1) Čelična cijev je izrezana po duljini i označena je prema crtežu.
2) Pričvrstite radni komad i brusilicu, najprije napravite dva uzdužna reza, a zatim uklonite višak metala s poprečnim nagnutim dijelom.
3) Izrežite kraj oluka pod kutom od 35 °, uklonite izbočine ravnom datotekom.
4) Oštrite radne dijelove iznutra, pomoću polukružne datoteke obradite donji rub.

5) Izbušite rupu za samorezni vijak i brusite papir brusnim papirom.
6) Postavite trup rotora na drvenu dršku i zategnite pričvrsni vijak.
Po želji je metalni dio temeljno premazan i obojen, a drvena drška lakirana. Korištenje ručnog upravljača. Domaći uređaj omogućuje uklanjanje korova bez uništavanja obližnjih slojeva zemlje i ostavljanje korijenskih sustava biljaka koje se uzgajaju netaknute. Da biste uklonili travu korova, stroj za lijepljenje zaglavi se rukom u blizini korijena i olabavi tlo oko korova, okrećući alat malo od "sebe" i "samog sebe".

Lagano podižući biljku tlom uzgojem, odrežu rizome i ručno ga uklone iz zemlje.

Uporaba razmatranog uređaja za uklanjanje korova olakšava rad u vrtu, omogućava brže i bolje korenje.