Izrada sobnog kuta s grančicom drveta

Često se prilikom popravki u stanu zaista želim osjećati kao pravi dizajner. Hrabro je, kao i svi drugi, urediti stan ili barem mali kutak. Nažalost, ne mogu se svi odlučiti na takav očajnički čin. Međutim, tko se usudi - dobiva apsolutno neočekivani rezultat. Sve je jednostavno, maštovit let, čak i korak po korak, čini bilo koji pravi, i na prvi pogled, primitivni materijal pravo remek-djelo. Stoga sam se odlučio loše ponašati u sobi svoje desetogodišnje kćeri. Jedan kutak dugo je bio prazan iznad njenog kreveta i nije mi dao odmora. Nakon što sam pretražio Internet i nisam ništa pronašao, shvatio sam da treba uključiti maštu i kreativni osigurač.
Ideja mi je došla sasvim slučajno, vjerojatno poput pravog umjetnika. Sjena stabla ispred prozora upravo je pala u prazan kutak djevojčice sobu i shvatila sam što točno želim raditi.
I tako, za dekor kuta, potrebni su nam sljedeći materijali i alati:
- grana stabla dugačka 3 metra, više iskrivljena (imam grančicu trešnje);
- bijela caklina;
- novine;
- tiskane fotografije;
- valoviti karton;
- PVA ljepilo;
- četke;
- kuhinjska spužva;
-Scissors;
- svećenički nož;
- igla za pletenje;
- vijci;
- posteljina od platna;
- boje (koristio sam gouache).
Nakon što ste odrezali granu sa stabla, trebate je razrezati na dva dijela, da biste je kasnije mogli usidriti na uglu, a zatim ćete dobiti efekt prelaska s jednog zida na drugi pod pravim kutom. Kratke grane treba rezati.

Kuhinjskom spužvom nanesite bijelu boju kaotičnim potezima (imam caklinu PF-115), nije preporučljivo potpuno obojiti, pokušajte da izgleda kao breza. Sada se temeljito osušimo (caklina se suši 24 sata)

Da naša poslovnica ne bi izgledala prazno i ​​smiješno u kutu, mi ćemo se zauzeti za stvaranje fotografija u okviru. Prvo ćemo napraviti novine od novina. Da bismo to učinili, izrezali smo trake iz novina širine 10-12 cm, a iglu primjenjujemo na jednu traku, pod kutom, ispod stupnja od 450. Omotamo se oko ugla novina i počnemo ga uvijati cijevi, držeći ga u podnožju.

Pri uvijanju dovoljnog broja cijevi (trebalo mi je 42 cijevi) trebate ih obojiti u različite boje.

Sada napravimo okvir za naše fotografije na sljedeći način. Prvo pomoću PVA ljepila i četke zalijepite dvije šarene cijevi.

Ostavite da se malo osuši, a treću cijev odozgo zalijepite u udubinu.

Dok će se naši okviri osušiti, pripremit ćemo fotografije, naime zalijepiti otiske na valoviti karton.

Ovdje koristimo tehniku ​​decoupage. Prvi korak je razmazati fotografiju na poleđini sa ljepilom i ostaviti je da malo stoji i ispružiti papir.

Zatim pričvrstite na karton, nježno glatko, istisnite sve mjehuriće zraka i ponovo ih premažite ljepilom.

Nakon što su se fotografije osušile, zalijepite okvir.

Utaknite dva čavala u zid i na njih nametnite platnenu vrpcu. Ovo je naša osnova na kojoj moramo vezati granu. To se mora učiniti čvrsto i pouzdano.

Na drugom zidu izvršite iste manipulacije i pridružite se stražnjoj grani kako bi se pokazalo ovako:

Dalje, ukrašavamo gotovu granu fotografijama u višebojnim okvirima.

Evo rezultata. Moja je kći bila vrlo zadovoljna, jer nitko od njenih prijatelja nije imao tako neobičnu, dizajnersku radoznalost u kući. Naravno, možete dodati i svoje dotakne, ovo je ljepota rukovanja. Želim vam puno sreće u vašim najluđim, najhrabrijim nastojanjima.