Lutka - Indijanka

Moja petogodišnja unuka gledala je crtić o Indijancima i jako se svidjela heroju. Odlučio sam joj pokloniti i šivati ​​indijsku lutku. Bila je oduševljena. Sada joj je ovo omiljena lutka.

Lako se šiva. Da biste to učinili, prenesite uzorke na tkaninu, povećavajući ih na željenu veličinu. Napravio sam od flisa, ali mala lutka izgleda kao snježno dijete, vrlo neobično. Stoga preporučujem izradu lutke od lana ili pamuka.

Šivajte dijelove i uvijte ih. Prvo zabodite glavu sprijeda, tri stražnja dijela glave, a zatim cijelu stvar. Napravite male rezove na rukama i nogama za punjenje, koji će se šivati ​​nakon punjenja. U prtljažniku ostavite da gornji dio nije zašiven.

Čvrsto napunite glavu Indijanca u rupu s lijeve strane. Preostali dijelovi ne moraju biti gusto napunjeni ako šivate od runa. Materijal drži svoj oblik dobro i s malom količinom holofibera.

Pomoću prstiju oblikujte prste na rukama i nogama. Ali čak i ako ne znate kako to učiniti, dječaku neće biti gore od ovoga. Mnoge majstorice ne prave utege, a lutka se od toga uopće ne gubi.

Ruke i noge privijte na torzo i počnite oblikovati glavu.

Radi praktičnosti, zalijepite dvije sigurnosne igle na bočne šavove točno na sredini. Uz njih možete povući nit da biste odredili mjesta za šivanje na očima gumba. Prvo vežite cilija, a zatim šivati ​​oči. Napravite nos i usta.

Ovo je bočni prikaz, moramo šivati ​​uši na mjestima pribadača.

Sada je vrijeme za početak oblikovanja ušiju. Izrežite mali krug 2 promjera.

Skupite konac u krug i zategnite ga. Na mjestima pribadača učvrstite nastale uši.

Ovo je vrsta dječaka koju biste trebali dobiti.

Uzmi torzo i

šivati ​​mu glavu. Može se posaditi na cijev kako bi se čvrsto držala. Ali mojoj unuci se jako sviđa činjenica da ona lako visi i klimne glavom. A ako ikad ispadne, šivanje neće biti teško.

Sada šivamo dlačice, rekao bih, samo gomilu. To se radi ovako: omotamo nekoliko niti na tri prsta, izvadimo, zategnemo u sredini i šivamo krunu. Zatim ga poravnamo u različitim smjerovima, možete ga rezati.

Obraze obojimo prahom ili obojenom olovkom, nakon što napravimo pelud iz grafitne šipke.

Dječak je općenito spreman,

ali mi pravimo Indijanca! Nije dobro za njega da igra igračke!

Iz raznobojne pređe vrste trave pletivamo lančić.

Odvojite niti i šivajte. Dresing je spreman.

Obucimo je na lutku, vratimo joj koplje i amulet. Amulet je napravljen ovako: stavljamo novčić sreće na nit, objesimo obojene niti i ravnomjerno ga izrežemo. Koplje se sastoji od stupa (roštilj) i gomile istih obojenih niti. Sada prekrivamo pređu na dva prsta, kraj snopa omotamo niti i zalijepimo ga. Osovinu također lijepimo ljepilom i gurnemo je unutar namotanog kraja.

Ovo je naš Indijanac na odmoru.

A došao je iz lova i okružen je trofejima. Da takav Indijanac ne traje dugo, igračka je ugodna na dodir, ruke i noge su mekane, postaju u bilo kojem položaju. Moja unuka uživa u igranju i trčanju, hukanju. Dajte radost i vašem djetetu!