Čarobne tablete iz tužnih misli

Bilo koji praznici, pogotovo novogodišnji, znače poklone ne samo za najbliže i najdraže ljude, već i za prijatelje i kolege. Proračun za takve prezentacije je obično ograničen, ali želite da iznenađenje nosi djelić topline poklona i budete zapamćeni po svojoj originalnosti. Izvrsna opcija je ručno izrađena staklenka s čarobnim pilulama koja će vas razveseliti. Takav je dar sasvim unutar moći stvaranja čak i za početnike majstore.
Ovo će zahtijevati:
  • Bilo koja staklena staklenka s poklopcem (izvrsna za dječju hranu, senf ili kaparice).
  • Pametna tkanina.
  • Sintepon, pamučna vuna ili kozmetički diskovi.
  • Karton.
  • Igla s navojem.
  • Burlap i papir s etiketama.
  • Razni ukrasni ukrasi (rhinestones, perle, čipka, vrpce, privjesci - ovisi o mašti).
  • Marmelada, dražeje, suho voće ili bilo koje druge dobrote.
  • Pištolj za ljepilo ili bilo koje drugo ljepilo.
  • Aceton ili sredstvo za uklanjanje laka za nokte.

Staklenka se mora temeljito oprati, uklanjajući sve stare naljepnice i tragove ljepila. Ako topla sapunica ne pomogne i ljepilo ostane na staklenci, aceton će vam pomoći. Samo navlažite pamučni jastučić i nježno očistite čašu od mrlja starog ljepila. Sljedeći korak je dizajn navlake. Da biste to učinili, izrežite krug iz kartona jednak promjeru poklopca. Od tkanine trebate izrezati krug malo više kartona.

Ako postoji nakit koji treba šivati, bolje je to učiniti sada. Prednju stranu tkanine izrađujemo po vašem ukusu. Perle ili privjesci nam dobro dolaze. Primjene od izvrsnih teksturnih materijala, poput filca, izgledat će sjajno. Po rubovima uredimo krug tkanine. U sredinu stavljamo pamučnu vunu ili sintetički zimzeler, određujući željenu količinu "po oku". Pakiranje prekrivamo kartonskom bazom, lagano zategnemo nit, popravimo čvorom. Ispada mali jastuk.

Bočne strane pokrivača ukrašene su čipkom ili vrpcama. Bit će bolje ako vrpca ne pređe previše preko ruba. U suprotnom, doći će do problema sa zatvaranjem staklenke. Pažljivo pratimo količinu ljepila kako bi poklopac izgledao uredno. Spoj se može zatvoriti ukrasnim slatkim lukom ili velikim rhinestoneom.

Nježno zalijepite kartonsku podlogu jastuka na vrh poklopca pomoću ljepila s toplom otopinom ili bilo kojeg drugog. Pritisnite i pričekajte nekoliko minuta da se ljepilo "stegne". Po volji nadopunjavamo dizajn iskrama ili rhinestones, zalijepivši ih pištoljem. Staklenka je gotovo spremna. Ostaje slučaj za etiketu. Izrežite pravokutnik od burlapa, usredotočujući se na veličinu staklenke. Izrezali smo nešto manji pravokutnik iz papira, potpisali ime naših čarobnih pilula te ga šivali ili zalijepili na burlap. Zalijepite dobivenu naljepnicu na staklenku.

Mjehurić napunimo raznim ukusima. Ugodan, sladak i, naravno, originalan poklon je spreman.

Varijacije naljepnica mogu biti vrlo različite - "Od lijenosti", "Za slatki život", samo nominalne itd. Sve ovisi o kreativnim sposobnostima stvaratelja. Takve lijepe staklenke s čarobnim pilulama zasigurno će ugoditi svima koji žele čestitati praznik.