Vjenčana poklon kutija

Svatko od nas, barem jednom u životu, bio je pozvan na vjenčanje, a netko je čak imao priliku biti i počasni svjedok. Uoči vjenčanja postavlja se nekoliko pozvanih pitanja pred svakim pozvanim gostom: prvo je što obući, a drugo je poklon. Ako se prvi u većini slučajeva riješi uz pomoć revizije kabineta i namještanja nekoliko odijela, drugi zahtijeva dobro razumijevanje interesa mladenki. Vrlo često izbor gostiju pada na novčane poklone ili kućanske aparate (dokumenti za uređaje najčešće se prezentiraju na vjenčanju). Predlažemo da napravite malu kutiju za poklon ili novac. Kutija je pogodna za mali poklon za rođendan, Valentinovo ili bilo koji drugi praznik.
Bit će nam korisno:
- bijeli debeli papir ili karton;
- vladar;
- olovka;
- škare;
- ukrasni karton ili lijepa pozadina;
- ljepilo ili dvostrana traka;
- vrpca;
- u stvari, sam dar.
Spustimo se na posao. Faze izrade ukrasne kutije.
1. Napravit ćemo okvir za buduće kutije. Precizno veličite poklon. Na veličinu poklona dodajte još 1 cm sa svake strane - to će biti stranice. Za naš poklon (dali smo disk) odredili smo veličine kutije: 12,5 cm po 12,5 cm. Dodajući po jedan centimetar sa svake strane dobili smo kvadratnu bazu od 14,5 * 14,5 cm.
2. Nacrtajte 4 linije iznad svake strane kvadrata: udaljenost između kvadrata i prve crte je 1,5 cm, između prve i druge - 1 cm, između druge i treće - 1,5 cm, između treće i četvrte - 1 cm. Trebali biste dobiti veliki kvadrat.

3. Izrežite male kvadratiće na kojima se iscrtane crte presijecaju. Rezultat je bio papir u obliku križa. Na dva paralelna odjeljka trebate napraviti male posjekotine. Na prvoj traci s ruba obrežite mali trokut, na drugom - pravokutnik 1,5 na 1 cm, na trećem - trokut. Kao rezultat, trebali biste dobiti trapezoidni dekolte s dvije strane.

4. Savijte okvir duž linija nacrtanih olovkom tako da se rubovi kartona saviju prema unutra.

5. Pomoću ljepila za pribor ili dvostrane trake za tiskanice (građevinska traka ne radi, previše je gusta), spojite vanjsku traku i četvrtastu bazu kutije.

Učinite i sa svim ostalim stranama kutije.

6. Iz ukrasnog kartona ili prekrasnih pozadina (na primjer, koristili smo netkane tapete koje su ostale nakon popravka) izrezujte pravokutnik čija se veličina može lako izračunati: širina odgovara širini baze, a duljina se izračunava prema formuli - (duljina budućeg okvira * 2) + (bočna širina * 2) = mali dodatak šava. Dobili smo širinu od 14,5 cm, a duljinu 32 cm + 1 cm po šavu.

7. Zalijepite rubove pravokutnog dijela.

8. Odaberite traku koja odgovara debljini i boji.

9. Napravite uredan luk.

Kutija za mali vjenčani poklon ili novac je spremna!