Zidna svjetiljka od bambusa

Kada ukrašavate svoj interijer, ponekad postoji problem s odabirom dodataka. Rješenje za to može biti sam-ulična produkcija. Izrežemo bambus. Za rezanje praznina kružna je pila savršena, ali u principu to možete učiniti s električnom ubodnom pilom. Rez treba napraviti 2-2,5 cm od unutarnje membrane. Nakon što su naše pripreme gotove, odabiremo najpovoljniji oblik i veličinu za naše buduće dijelove.

Za preostale radne dijelove, u svrhu njihova daljnjeg skladištenja, unutrašnju površinu očistimo i bojimo bojom - to će zaštititi od pojave gljivica.
Izrezali smo svoje radne dijelove prema shemi. Gornji i donji dio trebaju biti izrađeni od jednog komada (imaju zajednički rez). Kružnom pilom možete rezati pod bilo kojim kutom. Također je potrebno obrezati membranu, što će komplicirati ugradnju patrone.

Bušenje i tapkanje. Zatim pričvršćujemo jedan za drugim oba dijela svjetiljke i olovkom označavamo na bočnoj strani mjesta za bočne nosače. I prenosimo rizik na krajnji dio. Označujemo središte - ovo će biti os naše rupe. Spajanje gornjeg i donjeg dijela svjetiljke obavit će se na M6 nosače. Pokušajmo to učiniti bez slavine. Izbušimo rupu bušilicom promjera 5 mm, dubine 10 mm, koja je nužna za pomicanje studenca. Navoj smo rezali vijkom M6 pomoću kliješta. Budući da je drvo još uvijek prilično mekan materijal - nema problema. Za spajanje elemenata pripremite 4 nosača duljine 60 mm.

Budući da imamo bočno svjetlo, žarulja bi trebala biti između gornjeg i donjeg elementa svjetiljke. Stoga, prije nego što nastavimo s povezivanjem stropa sa zidnim dijelom, potrebno je utvrditi mjesto donjeg nosača za ugradnju, koji također imamo kao osnovu za uložak. Kod žarulja sa žarnom niti i štednjom energije ta je udaljenost drugačija. Udaljenost između gornjeg i donjeg ukosnica iznosi 30-40 mm. Između čepova proći će strujne žice, također je potrebno napraviti rupe za njih. U zidnom elementu izrađujemo rupu za mozgalicu.

Obrada površine Nakon pripremnih radova, radni komad mora biti brušen - uklonite gornji sloj drva kako biste pokazali strukturu stabla. Da biste to učinili, koristite brusilicu. Za završno poliranje koristit ćemo brusni papir veličine zrna od 200 do 40 mikrona. Bambus prekrivamo mrljom s vanjske strane, a iznutra bojom i ostavimo da se osuši. Prije nanošenja laka, možete nanijeti bilo koji ukras ili uzorak plamenikom ili bojama. Otvorite lakom u 2 sloja.
Skupština. Nakon uvijanja lampaša omotamo studence vučom ili labavim platnenim konopom u PVA. Uređujemo uložak na nozi, pomoću matica ga centriramo. Izvlačimo žice sa stropa. Pričvršćujemo dio zida.

Instalacija. Izbušimo rupu 6 mm, umetnemo plastični džep, kroz rupu prolazimo strujne žice kroz zid braonice. Usporedimo rupe i zavijte vijak u dvoboj ili ga uvrnite fleksibilnim odvijačem. Uvijte žice i izolirajte ih. Na nosačima, zatvarajući pričvršćivače i ožičenje, zamotajte vuču.

Troškovi materijala za 2 skena proporcionalni su cijeni jedne bambusove svjetiljke u trgovini, dok bambus ostaje više od jedne lažne. Ne bojte se eksperimentirati: vlastite ruke možete napraviti doista ekskluzivne stvari.