Pileća juha s više vrsta kuhanja

Kuhati pileću juhu u sporom kuhaču brzo je i jednostavno. Važna prednost ove metode kuhanja je u tome što je domaća piletina u sporoj pećnici vrlo dobro kuhana i mekana, dok se na štednjaku takav rezultat ne može postići.
Za kuhanje trebat će vam sljedeći sastojci:
- polovica domaće piletine;
- 4 krumpira;
- domaći rezanci ili njegov analog u pakiranju;
- zelje (peršin i kopar, još uvijek možete začiniti luk);
- sol, papar, omiljeni začini.
Pripremite sve proizvode na odgovarajući način, piletinu dobro operite i isperite, krumpir ogulite i nasjeckajte na sitne kockice ili slamke, pripremite domaće rezance ili gotove izmrvite iz pakiranja.
Premjestimo sve sastojke u zdjelu za kuhanje, stavimo piletinu na dno, a na vrhu nasjeckani krumpir.

Zatim razbijamo rezance, njegova količina ovisi o vašim preferencijama, ako želite deblje, odnosno više rezanci. Ali tradicionalna ruska kuhinja predviđa da ova juha bude lagana i nimalo gusta.

Napunite vodom, voda mora nužno prekriti proizvode, ali također se ne smije uzdići iznad maksimalne oznake u posudi za kuhanje s više kuhala. Buduće jelo posolite i popaprite, po želji možete dodati svoje omiljene začine.

Postavljamo program „Juha“, automatski je osmišljen za sat pripreme, ali bolje je vrijeme silom povećati na 1,5 - 2 sata.

Dok se juha priprema, možete raditi bilo koji posao. Sjetite se samo sitno nasjeckati zelje za juhu. Nakon što se oglasi zvučni signal, koji označava da je kuhanje završeno, otvorite poklopac i ulijte zelenilo. Ostavite da se juha malo ohladi i nakon 20-30 minuta možete je izliti na ploške. Ne zaboravite izrezati piletinu, za to je prikladnije koristiti kuhinjske škare.
Mirisno jelo domaće piletine je spremno.