Popravak na daljinsko upravljanje

Duljom i intenzivnom uporabom daljinsko upravljanje radio opremom počinje očitovati karakteristične kvarove. Gumbi na daljinskom upravljaču prestaju reagirati na pritiskanje. To se događa zbog onečišćenja kontaktnih jastučića na ploči i gumenim gumbama, ili zbog trošenja provodnog premaza tipki. Da biste vratili daljinski upravljač, možete pažljivo rastaviti daljinski upravljač, očistiti jastučiće i gumbe vlažnom krpom i na gumbe nanijeti malo provodljivog ljepila. Ali postoji još jedan način vraćanja daljinskog upravljača. Time se koriste komadi folije zalijepljene za provodljive gumene trake.
Za popravak konzole potrebne su nam škare, nož, pinceta, Monolith ljepilo i folija za cigarete.

Uklanjamo baterije iz daljinskog upravljača. Nožem pažljivo podijelite daljinac na dvije polovice. Polovine daljinskog upravljača obično su fiksirane tim zasunima.

Zatim uklonite ploču i blok gumenih gumba. Vlažnim ručnikom čistimo ih od onečišćenja.
Od folije smo izrezali kvadrate prema veličini kontaktnih jastučića.

Na provodljivi premaz stavimo malo ljepila i, uzimajući mali kvadrat pincetom, zalijepimo ga.

Na našem daljinskom upravljaču nema pet gumba koji se ne koriste. Stoga na njih nije potrebno lijepiti foliju.

Zatim sastavljamo daljinac. Umetamo baterije, poštujući polaritet i provjeravamo rad svih tipki.

Korištenjem ove metode obnovljena je operativnost mnogih daljinskih upravljača različite radio opreme. Ponovljeni kvar pojavljuje se nakon otprilike godinu dana. Ponovno će vratiti gumbe odvajanjem stare folije i lijepljenjem nove. I još jedan savjet. Za provjeru rada daljinskog upravljača, morate usmjeriti objektiv bilo kojeg digitalnog fotoaparata na infracrvenu LED na daljinskom upravljaču i pritisnuti bilo koji gumb. Ako LED treperi, tada s velikim pouzdanjem možemo pretpostaviti da daljinski upravljač radi.

Ako ne trepnemo, daljinski upravljač ne radi.