Obnavljanje stare garderobe

Vrlo često je stari namještaj toliko duboko ukorijenjen u našim životima da praktički nema načina da se s njim razdvojimo. Upravo je to situacija sa starom garderobom početkom prošlog stoljeća. Svijet oko njega promijenio se, stan je stekao moderan izgled, a ormar je tvrdoglavo stajao na svom mjestu, ne želeći ustupiti mjesto modernoj braći.

Stari ormar apsolutno nije odgovarao općem stilu prostorije, nije se uklapao u okolni namještaj i imao je prljavu crvenkastu boju.
Ali svejedno, donesena je smjela odluka - vratiti starca i ostaviti ga na svom izvornom mjestu.
Brza inspekcija otkrila je puno pukotina, pukotina i pukotina.

Prva faza restauratorskih radova je uvijek uklanjanje svih slabo prijanjajućih elemenata i starog laka, ako ih ima.
Da bi stari lak potpuno nestao, potrebno je na cijelu površinu ormara nanijeti posebno pranje lakova i boja. Ispiranje se nanosi četkom ili čeličnom lopaticom. Nakon 20-30 minuta, pranje će otopiti stari lak. Nakon toga površinu trebate temeljito očistiti lopaticom, a zatim tvrdim brusnim papirom. Sada je površina ormara jednoliko čista, suha i hrapava.

Sada morate pažljivo i pažljivo "liječiti" sve pukotine i ogrebotine na površini drva. Da bismo to učinili, potrebna nam je posebna masa za drvo i mekana gumena lopatica. Svi se nedostaci premazuju kitom i poliraju finim brusnim papirom dok se osuše.

Potom sve površine prekrijte tekućom nijansom.

Da bi se postigao ujednačeni učinak, trebat će 3-4 sloja s intermedijarnim sušenjem tijekom 2 sata. Nakon završnog sloja mrlje, potrebno je sušiti drvo 20-30 sati na sobnoj temperaturi. Sada možete prijeći na početni premaz lakom. Da biste to učinili, najbolje je koristiti moderan akrilni lak na bazi vode. Ravnomjerno lakirajte sve površine ormara.

Lak se nanosi na površinu posebnim četkom s tvrdom prirodnom hrpom. Smjer kretanja četke treba biti od vrha do dna, a nikad obrnuto.
Kad se lak osuši, možete nastaviti s ukrašavanjem ormara. Da bismo to učinili, potrebna nam je samoljepljiva ivica namještaja s učinkom "zlata". Ovom ivicom ukrašavamo bočne zidove ormarića, fasadu i posebno središnju oblogu kabineta.

Ako je potrebno, možete zamijeniti unutarnju gumu za odjeću. U modernim trgovinama možete pokupiti metalnu ili drvenu gumu i učvršćivače za nju.
Sada nastavljamo s konačnim lakiranjem. Da biste to učinili, upotrijebite poseban ultra sjajni lak u posudi za aerosol. Ovaj lak je vrlo jednostavan i ravnomjeran za nanošenje te daje proizvodu novost i šik.

Ukrasi obloga namještaja mogu se koristiti za ukrašavanje unutarnjih ladica i polica.

Dovoljno je provesti samo 3-4 dana na svim tim ugodnim poslovima, ali sada je garderoba stare prabake našla drugi život i savršeno se uklapa u moderni interijer.