Kako zamijeniti klizač na odjeći

To je nekada bilo prilično problematično. Trenutno u trgovinama hardvera postoji veliki izbor proizvoda za šivanje. Lako je podići klizač. Veličina se obično piše s druge strane. Materijali, konfiguracije, "ugađanje" za svačiji ukus: plastika i metal, obojeni, krom i bronca, s privjescima i krznom. Trkači za patent zatvarače poput "spirala", "traktor", metal. Posavjetujte se s prodavateljem. Uvijek će vam se pružiti pomoć. Ne možete kupiti novi klizač, već ga ukloniti sa stare nepotrebne stvari i odaberite veličinu jednostavnim pričvršćivanjem starog klizača na novi donji široki dio.

Klizač na jakni možete zamijeniti sami. Organizirajte ugodno radno mjesto s dobrom rasvjetom. Pazite da ne izgubite sitne detalje. Od alata koji su nam potrebni: mali odvijač i kliješta.

Od rezervnih dijelova korisni su gornji dijelovi stare munje. Umjesto metalnih zatvarača, koji se nazivaju čepovi. Sprječavaju trkača da iskoči. Ako je jakna izvorno imala metalne zatvarače, možete ih pažljivo ukloniti malim odvijačem i ponovo upotrijebiti.

Kvaliteta okova, nažalost, ostavlja mnogo željenog. Događa se da je jakna još uvijek potpuno nova, ali brava ne radi. Utvrdite razlog. Možda je klizač upravo "nošen". Tada je sve jednostavno. Dovoljno je da ga zategnete s obje strane u donjem dijelu. Nemojte pretjerivati ​​- metal je vrlo mekan. Plastični klizač neće raditi, morat će ga se nedvosmisleno mijenjati. Provjerimo svoj rad tako što ćete nekoliko puta zakopčati i otkopčati jaknu. Munja se ne raspršuje, što znači da je popravak završen.

Ako defekt nije bilo moguće popraviti, promijenit ćemo klizač. Izvadite stari klizač iz pletenice.

Pažljivo uklonite čep malim odvijačem i kliještima. Zapamtite da je čep izrađen od vrlo mekog metala. Gotovo lagano ispravite antene držača i pokušajte zadržati njegov izvorni oblik, ne ispravljajte čep. I vizualno se sjetite kako je instaliran.

Obucite novi klizač na vrpcu munje. Ponekad se to može učiniti lako i brzo, ponekad treba neko vrijeme. Naravno, pomaže i određena vještina. Ako se to ne dogodi, ukrademo jaknu, otpustimo kraj trake i slobodno je stavimo na klizač. Pažljivo je šivamo, kako je i bilo.

Stavili smo bravu na mjesto. Jakna je spremna.

Ako jakna ima plastičnu bravu sa plastičnim čepovima, pažljivo odvajamo plastične čepove pomoću kliješta s okruglim nosom ili kliješta s ravnim nosom, pazeći da ne oštetite tkaninu, i stavite metalne na njihovo mjesto nakon što zamijenite klizač. Usput, nedavno su proizvođači počeli stavljati posebne oznake na „stop“ novog trkača na čepovima od plastičnih patentnih zatvarača. Vrlo je prikladno, nije potrebno kidati plastične stezaljke. Pogledajte bliže.
Ako je pri prvom pregledu jasno da nedostaju klinčići munje ili je puknuta čipka, tada zamjena klizača neće pomoći, munje će se morati potpuno zamijeniti. Možete otići u radionicu ili možete sami ako kuća ima šivaći stroj i s njim ste prijatelji.