Spichkostrel

Danas u trgovini možete kupiti gotovo bilo koju dječju igračku, iako je njihova kvaliteta i korisnost vrlo upitna. I sovjetski školarci često su sami izrađivali igračke. Na primjer, pucač šibica. Ovaj domaći izdanci se zatvara, ali je napravljen prilično jednostavno.
Da biste postigli podudaranje, potrebna vam je tanka olovka s filcem i snažna opruga. Usput, opruga se može ukloniti iz upaljača. Ili iz mehanizma automatske kemijske olovke.

Pomoću nožne pile razrežite olovku filc na dva jednaka dijela. Zatim uklonite pisaći vrh, šipku i čep koji se nalazi na vrhu olovke filca.

Umetnite malu metalnu (ili plastičnu) ploču u oprugu. To se mora učiniti tako da se pri korištenju podudaranja šibica ne spusti unutra.

Uzmite dno filca i stavite oprugu u njega. Gornji dio čvrsto zatvorite čepom.

Dakle, strijelac utakmica je spreman. Da biste ga počeli koristiti, umetnite šibicu u rupu, pritisnite je prstom i oštro je otpustite. Proljeće će se odvijati i potisnuti šibicu. Raspon paljenja ovog domaćeg proizvoda je oko pet metara i u potpunosti ovisi o duljini i elastičnosti opruge.