Baci jastuk


Jastuci vam omogućuju eksperimentiranje s tkaninama u različitim stilovima, različitim vrstama i uzorcima. Za izradu jastuka možete primijeniti preostale obloge koje nisu našle primjenu. Takvi jastuci nadopunit će unutrašnjost, poslužiti kao ukras, stvoriti pogodnosti.
Za izradu jastuka trebate:
- tkanina, dvije nijanse. Nije potrebno koristiti tkaninu istog sastava. Možete koristiti, na primjer, baršunastu tkaninu (srednje debljine) i dvosatnu tkaninu, kontrastne boje ili tkaninu istog sastava, ali različitih boja.
- nit nit, za vez.
Priprema dijelova.
Prije nego što počnete rezati jastuke, vrijedno je vidjeti koji je jastuk pogodniji za unutrašnjost.
Osim toga dobro je šivati ​​jastuk vlastitim rukama, tako da se može šivati ​​za svaki ukus i boju.
Sljedeći primjer opisuje šivanje jastuka, četvrtastog oblika ... Veličina jastuka može biti apsolutno bilo koja, ali nemojte ih činiti vrlo velikim, izgledat će smiješno.
Izrežite detalje.
Prvo su izrezani prednji i stražnji dio jastuka. Za takav jastuk izrezan je kvadrat iz odabrane tkanine željene veličine (na primjer, to je kvadrat sa stranicama od 40 cm), ali ne zaboravite na opskrbu tkaninom kako biste obradili rubove. Ako će se rubovi obraditi overlog, tada možete ostaviti minimalni razmak tkanine (0,5 cm).

Zatim se izrezuje drugi kvadrat iz tkanine kontrastne boje, ali s manjom veličinom. Veličina kvadrata ovisi o veličini odabrane aplikacije. U datom primjeru: kvadrat veličine 25? 25 cm.

Dalje, trebate izrezati takav detalj iz tkanine, glavne boje, veličine 15x15 cm.

Nakon što su dijelovi pripremljeni, možete ih početi šivati. Trebate uzeti manji kvadrat i šivati ​​ga prema dijelu A. Trebali biste dobiti cijeli kvadrat, poput onoga koji je izrezan kao cjelina. Ne vrijedi lijepiti dva kvadrata, prvo morate ukrasiti dobiveni dio.

Pojedinosti ukrašavanja.
Za ukras možete upotrijebiti šljokicu ili napraviti obrub kontrastne tkanine, primijeniti obloge od basina, ukrasiti uz pomoć obruba. Čipkasta obloga oko rubova učinit će jastuk ženstvenijim, pogotovo ako se za njegovo šivanje koristi tkanina s cvijećem. Ovaj jastuk je savršen za spavaću sobu.
Obruč može biti izrađen uzak ili širok i slobodan, takav je jastuk prikladan za fotelje.
Bilo koja peraja izgleda vrlo dobro na bilo kojoj tkanini.

- Izrezan je trak tkanine, presavijen na pola, prednja strana iznutra i zašivena uz rub. Zatim se traka okreće na prednjoj strani.
-Nakon što je traka pričvršćena i ušivena uz rub malog kvadrata. Ispada ivica.

-Nakon što je obrada gotova, vrijedi započeti vez. Uzorak može biti bilo koji. Uzorak se nanosi na tkaninu i vezuje nitom od nitne.
Ako ne želite gubiti vrijeme, tada možete kupiti gotove aplikacije i samo ih šivati.

Sastavljanje dijelova.
Kad je ukras spreman, možete lijepiti detalje. Stražnji i prednji dio savijte jedan prema drugome i zalijepite ih na tri strane. Zadnju stranu nemojte potpuno isprati da biste mogli umetnuti punilo. Nakon što je punilo spremno, sakrijte rubove i bljesnite.
Pakiranje.
Za meko punjenje koristite mješavinu perja i pahulja, a možete koristiti i sintetički zimski pogon. Jastuk treba napuniti čvrsto.
Za one koji preferiraju tvrde jastuke, pjenasta plastika umotana u gusti sintetički zimzeler dobro je prilagođena.
Također, pakiranje se može miješati: od vlakana i perja. Ova vrsta pakiranja je jeftina i povoljnija.

Napomena:
- Ako koristite pahuljicu i perje, bolje je šivati ​​još jedan kvadrat guste tkanine iznutra, u budućnosti pahulja i perje neće prodrijeti kroz tkaninu.
-Za udobnost možete i šivati ​​patentni zatvarač.