Akvarij u žarulji

Akvarij je dugo bio ukras interijera stanova. Najčešće možete pronaći velike akvarije s kapacitetom od 100 litara ili više. Međutim, neki više vole nano-akvarij. U ovom slučaju se za zadržavanje vodenih organizama koriste neočekivani predmeti poput vaza i čaša. Postoje čak i akvariji ... u žarulji. Nudimo da sami napravite takav akvarij.

Od materijala nam je potrebna žarulja sa žarnom niti, finozrnata akvarijska zemlja i mala vodena biljka.
Za početak, odvojite žarulju od žarulje. To se može učiniti čekićem tako što ćete ga tapkati na sve strane podnožja. Samo ne primjenjujte pretjeranu silu - svjetiljka se može slomiti.

Nakon što uklonite poklopac, uklonite nepotrebne staklene dijelove iz žarulje. Zabijte rubove rupice u tikvici ako su preoštri.

Tikvicu isperite i u nju ulijte akvarijsko tlo. Zatim u nju posadite biljku akvarija i svjetiljku napunite vodom. Za vrh stavite kapu. Nastali akvarij možete staviti na postolje ili suspendirati ako se baza dobro drži na tikvici.

Naravno, u takvom "akvariju" zadržati ribu neće raditi. Ali uz pomoć toga možete iznenaditi svoje prijatelje i poznanike. Također, akvarij u žarulji može biti originalan dar.