Igračka za božićno drvce

Pred Novu godinu uvijek je svečani i visoki duh. Najčešće to stvaramo sami. Ali ponekad okolne stvari mogu stvoriti raspoloženje. A ako su napravljene vlastitim rukama, tada je duša lagana i radosna, a osjećaj ponosa jednostavno preplavi prsa. Stoga sam se danas želio pripremiti za nadolazeći blagdan i napraviti božićne kuglice, koprive. Izgledaju vrlo atraktivno i prilično jednostavno u izvedbi, a rezultat će vas oduševiti. Pa, krenimo. Trebat će nam: balon, niti, PVA ljepilo, šećer, voda i sve vrste ukrasa.

U čašu vode (150 ml) dodajte šećer (3 žličice) i ljepilo (5 žličica) i dobro promiješajte.

Napuhati balon do potrebne veličine, vezati.

Spuštamo nit u čašu, dobro ga mokri. Možete izostaviti cijelu malu nit, to je prikladno kao i bilo tko.

Kad je nit dobro mokra, počnemo je namotati na balon u obliku paukove mreže.

Nakon što smo namotali pola zavojnice, potrebno je dopustiti da se proizvod osuši 6 sati.

Dalje, napravimo novo rješenje za ljepilo. Za dodatnu snagu u ovom slučaju dodajte malo vode ljepilu, promiješajte i nastavite namotavati nit oko kuglice. Ako je teško namatati mokru nit, radnju možete izvesti suhom niti, a zatim je dobro navlažiti ljepilom.

Po završetku postupka, neka se naša buduća igračka osuši. Ne žurite i uklanjajte loptu. Sve bi se trebalo dobro osušiti (najmanje 24 sata).

Nakon potpunog sušenja kuglu lagano otkopčajte, ispuhnite i ispružite.

Sada nastavite s dizajnom. Našu igračku možete ukrasiti zlatnim vrpcem, perlama, šljokicama, perlama, rhinestonesom. Glavna stvar ovdje je vaša mašta.

Ukrasili smo je ovako: zlatna vrpca nasumično je stavljena na kuglu, mazajući tragove ljepilom. Ljepljene zlatne šljokice i rhinestones.

Ostaje samo zavezati petlju i ... novogodišnje raspoloženje je spremno !.