Šivamo til

Tulle je sastavni dio interijera, koji vam omogućuje stvaranje ugode i udobnosti u svakom domu. Osim što til ukrašava prozor, štiti ga i od znatiželjnih, znatiželjnih očiju. Trenutno, velika raznolikost tila, za svaki ukus i cijenu. Ali možete stvoriti i šivati ​​til vlastitim rukama, to će stvoriti još veću udobnost i toplinu.
Kreativni til vlastitog krojenja.

Šivanje tila uopće nije teško, dovoljno je imati nekoliko vještina šivanja i potrebnog materijala.
Prije nego što počnete šivati ​​til, trebate odlučiti o modelu i odabrati shemu boja tako da se til uklapa u unutrašnjost. A onda ovu upute koristim, korak po korak, za šivanje.
Postoji puno načina šivanja, možete odabrati bilo koji, kao što je zgodnije.
-Neke za izračunavanje duljine. U primjeru će se preklopiti til. Stoga je potrebno izmjeriti širinu prozora, a til uzeti 2 puta šire.
-Rašite traku širine 25-30 cm od tila (ako postoje zavjese, tada možete upotrijebiti tkaninu kako biste se slagali za zavjese), spojite traku s gornjim rubom tila i šivajte duž njegove cijele širine.

- Odrežite rubove, preklopite ih i bljesnite. Preklopite gornji rub 2 cm i zalijepite ga, to će sakriti pogreške. Također, rubovi se mogu obraditi s kosim umetkom, odabirom prema shemi boja. Ako postoji prekrivanje, onda jednostavno obradite kriške.

-Sljedeće, potrebno je zalijepiti zavjesu na pogrešnu stranu. Naknadno će omogućiti izradu nabora. Zatim provjerite je li sve glatko i nigdje zategnuto, zatim bljesnite traku.

-Tada trebate ukrasiti tullom. Da biste to učinili, možete izrezati traku širine oko 6-8 cm. Preklopite je na pola s prednjom stranom prema unutra i bljesnite, a zatim je isključite.

Preklopi na traku mogu se odmah napraviti šivanjem trake na til. I prvo možete šivati ​​traku nabora, a zatim šivati.

Ali ako ne postoji posebna želja da gubite vrijeme, onda možete kupiti vrpcu i samo je šivati ​​na til.

-dno trake također se može ukrasiti vrpcom. To se može izvesti bilo izravno ili s roletnama. Izgledat će ovako:

-Nakon toga okrenite tul prema sebi šavnom stranom (onom na koju je zašivena zavjesa traka), uzmite rubove navoja i povucite ih dok ne dobijete željenu širinu (širinu prozora), poravnajte nabora. Zavežite niti kako se ne biste stalno prilagođavali i odrežite dodatnu duljinu niti.

To je sve: prekrasni tul je spreman, bez dodatnog vremena i ogromnih resursa.
Sretno u vašim nastojanjima, malo želje i sve će se ispasti.