Kuglica za ukras

Nova godina je vrijeme snova i magije, ne samo za djecu, već i za odrasle. Ovim praznikom mnogi nastoje ukrasiti svoj dom, ured, pa čak i automobile. Klasičan oblik božićnih igračaka smatra se loptom. Ovaj zanat u obliku kuglice je lagan i prozračan. Učinite to vrlo jednostavno, tako da djecu trebate zanimati za kreativnost.
Za proizvodnju trebat će vam:
1) Bilo koja traka u boji (ne previše gusta)
2) Balon
3) PVA ljepilo
4) razne perle, rhinestones, itd.
5) Konac i igla.

Izrađujemo okvir igračke: napuhati balon, veličina se može napraviti po želji. Preporučljivo je kuglu najprije lagano namazati bilo kojom kremom (tako da je nakon sušenja ljepila lako ukloniti okvir). Zatim velikodušno nanosimo PVA ljepilo na kuglu i omotamo pletenicu. Ovdje također možete pokazati vlastitu maštu. Nakon što je traka zalijepljena, objesimo loptu kako bismo osušili ljepilo (bolje je to učiniti noću).

Kad se ljepilo potpuno osuši, pažljivo napravite mali rez na kuglici i polako ispustite zrak. Izvadimo loptu i okvir igračke ostaje.

Igračku ukrašavamo: šivamo ili lijepimo perle po cijelom okviru igračke. Poželjno je da perle budu lagane kako ne bi opteretili gotovu igračku.

Napravimo jezgru igračke: u predstavljenoj verziji kuglice su nanizane nasumičnim redoslijedom.

Povezujemo glavni okvir igračke i jezgru. Iznad možete napraviti petlju ili samo ostaviti "repove".

Gotova igračka može se objesiti na božićno drvce, ukrasiti strop ili luster ili objesiti u automobilu. Evo jedne od opcija za božićnu igračku, koja se može izvesti na ovaj način. Budući da se to događa vrlo jednostavno, možete beskrajno fantazirati. Sretna Nova godina!