Čestitka "Crvena mačka"

Programi i alati za izvođenje ovog zanata trebat će malo:
karton u boji;
škare, vladar;
PVA ljepilo;
kemijska olovka, jednostavna olovka;
dvije narančaste papirnate salvete, skelet od bambusa
ukrasni cvijet.
Umjesto kartona, možete koristiti baršun papir. Izgleda elegantnije, ali zahtijeva veću preciznost pri radu s ljepilom. Prvo morate iz kartona izrezati pravokutnik standardnog formata čestitki - 10x15 cm, a jednostavnom olovkom stavite malo uočljivu skicu mačje figure na prazno: zakrivljena leđa, rep, glava. To je dovoljno.

Iz obje raspletene salvete, počevši od ugla, valjajte slamke. Za pomoć možete koristiti skelet od bambusa - prilično je tanak i ne klizi. Nije potrebno vrlo čvrsto uvijati kako bi bilo lakše saviti slamku u snop.

Pogodnije je započeti lijepiti mačku s tijela. Duž linije olovke treba nanijeti tanku liniju ljepila. Nježno, počevši od prednje noge, na ovaj ljepljivi trak treba zalijepiti štapić izvijen iz slame. Držeći ga lijevom rukom, trebate je malo uviti i pritisnuti na karton.

Sve što je preostalo nakon što je odsječena stražnja noga. Ostatak je koristan za rep. Za izradu glave upotrijebit će se drugi ubrus. Bolje je početi ga lijepiti od sredine čela, ističući uši. Ljepljene mačje oči od dvije kuglice tkiva. Treća lopta djelovat će kao nos i usta mačića. Sada morate položiti obojenu filc s olovkom preko zalijepljenog pojasa, ostavljajući pruge i krugove. Ako želite, olovkom filca možete crtati brkove na licu. Uz to, mali ukrasni cvijet ili leptir koji leti iznad nezadovoljne mačke ukrasit će karticu.