Vintage kutija

Vintage stil danas dobiva sve veću popularnost, a stare stvari s vremenskim žigovima sve više postaju unutarnji ukras. Međutim, nemaju svi priliku dobiti istinski vintage stvar. Izvrsno rješenje bit će samostalna izrada antičkih imitacijskih predmeta. To je i dobar način da pokažete svoju kreativnost.
Dakle, pokušajmo napraviti okvir u vintage stilu. Takva sitnica izgledat će vrlo impresivno na ženskom stolu, osim toga, vrlo je prikladno za pohranu nakita.
Za rad su nam potrebni:
1. Drvena prazna kutija. Bolje je odabrati kutiju izrađenu od tamnog drva, tako da je odmah izgledala "više vintage".
2. Primer.
3. PVA ljepilo, škare, olovka, četke, spužva.
4. Kartica za decoupage s prikladnom slikom. Za ovu majstorsku klasu odabrana je decoupage kartica sa starom razglednicom.
5. Bijela čipka.
6. Akrilne boje.
7. 3D lonac.
8. Akrilni lak.

Sad kad je sve spremno, možete prijeći na ono najzanimljivije. Počinjemo ukrašavati kutiju.
Prva faza. Prije svega, moramo postaviti karticu za decoupage na poklopac kutije. Da biste to učinili, okrenite karticu, stavite kutiju na nju s poklopcem prema dolje i nacrtajte krug oko nje. Po potrebi isjecite i popaprite.
Nakon što je slika za naslovnicu spremna, možete je početi primjenjivati. Da biste to učinili, ulijte malo PVA ljepila u spremnik, uzmite ravnu četku i ljepilo pokrijte kutiju. Zatim nježno nanesite karticu za decoupage dok je podmazujete ljepilom. Nije zastrašujuće ako su vidljive bijele pruge od ljepila - PVA ima tendenciju da postane prozirna kada se osuši.

Trudimo se pažljivo lijepiti karticu kako ne bi došlo do mjehurića zraka i nabora. Ako se pojave, pažljivo podignite karticu povlačenjem suhog ruba i problematična mjesta ponovno zalijepite ljepilom. Ostavite poklopac da se osuši i nastavite s radom na dnu kovčega.
Druga faza. Odlučeno je ukrasiti dno kutije čipkom. Izmjerimo potrebnu duljinu i odrežemo traku čipke.

Kako čipka ne bi izgledala tako novo i bijelo (uostalom, imamo kovčeg u vintage stilu), pokušat ćemo je malo stariti. Da biste to učinili, uzmite akrilne boje i na stražnjoj strani keramičke ploče širite prljavo bež boju, u skladu s najlakšom bojom na poklopcu kutije. Čipku stavljamo na staru novinu ili časopis kako ne bi obojili stol. Ulijte spužvu u dobivenu boju i nanesite je na čipku. Primjenjujemo dok s vremena na vrijeme ne postignemo željeni efekt potamnjenja. Sada čipke više nisu tako nove.

Čekamo da se čipke osuše, preokrenimo ih stražnjom stranom i namažemo PVA ljepilom. A zatim nježno zalijepite na dno kutije i ostavite da se osuši.

Treća faza. Sada možete učiniti unutrašnjost kutije. Prvo potpuno očistite površinu tako da boja bude bolja i ostavite temeljni premaz.

Zatim bojimo unutrašnjost nekom kontrastnom bojom kako kutija ne bi izgledala tako tmurno. Na ovom majstorskom tečaju odlučeno je da se kovčeg iznutra oboji u ružičastu boju, što je u skladu s buketom cvijeća u rukama djevojke na poklopcu. Opet pomiješajte odgovarajuću boju na poleđini tanjura i obojite kovčeg iznutra. Čekamo sušenje.
Unutarnjem dijelu kutije u skladu s vanjskim, može se ukrasiti i čipkom. Izrežite tanju traku čipke i na isti način je zalijepite na poklopac kovčega.

Četvrta faza. Opet se vratite na poklopac. Tako da kartica za decoupage nije tako upečatljiva, već glatko prelazi u ton kutije, širite smeđu boju i nanesite je spužvom uz rubove poklopca.

A da bismo "oživjeli" djevojčicu i dali joj volumen slike, koristimo 3D-Potch. Uzmemo cijev i nježno kružimo sliku prvo uz stazu, a zatim pored staze i nastavljamo kružiti iznova i iznova dok se slika ne ispuni u potpunosti.

Ostavite da se lonac osuši. To traje dosta vremena, pa je najbolje ostaviti kutiju cijelu noć. Kad se pruga osuši, slika će ponovno postati potpuno prozirna, samo što je sada voluminozna.
Peta faza. Posljednje što trebamo učiniti je pokriti gotovu kutiju akrilnim lakom. Pokrivamo i izvana i iznutra, u dva sloja, s razmakom od 20-30 minuta, i čekamo da se potpuno osuši, što traje oko jedan dan.
Nakon toga, kutija se može sigurno koristiti za pohranu vintage nakita i još mnogo toga.