Svjetla za vrata automobila

Često, izlazeći iz automobila, lovite da vidite gdje ste stavili nogu, posebno u kišnom vremenu. Osim toga, ispustivši nešto na izlazu, morate ga potražiti u potpunom mraku - govorimo o onim automobilima koji nisu opremljeni rasvjetom na vratima. A evo kako ispraviti ovu manu.
Trebat će nam:
• Diodna traka (vodootporna) - 2 segmenta od 30 cm;
• žica - 5 m;
• terminali tata-mama - 4 para;
• željezo za lemljenje;
• električna vrpca;
• prozirno ljepljivo brtvilo.

Najprije morate pripremiti module za pozadinsko osvjetljenje. Da biste to učinili, uzmite diodnu traku i od jednog od krajeva lemite duž žice do svakog od dva kontakta ("+" i "-"). Dovoljno će biti da svaka žica bude dugačka 15 cm. Isto radimo i s drugim segmentom trake.
Nakon pričvršćivanja žica, mjesto lemljenja napunite brtvilom.

Radi jednostavnije ugradnje i demontaže, modul ćemo učiniti uklonjivim: krajeve žica trake opremimo sa "majčinim" priključcima. U skladu s tim, pripremamo i 4 žice s muškim terminalima.

Moduli pozadinskog osvjetljenja su spremni, idite na instalaciju. Ugradnja je vrlo jednostavna: prvo uklanjamo obrub vrata, zatim uklanjamo 2 žice sa svih vrata kroz šarke (one koje su bile s "muškim" stezaljkama, a terminali bi trebali ostati zaglavljeni izvan vrata). To su "+" i "-" za naš naglasak. Oba plusa produljavamo na bilo koji stalni plus u automobilu (na primjer, pričvršćujemo plus kabel napuhača cigareta). Svaku od minus žica pozadinskog osvjetljenja priključimo na odgovarajuću graničnu sklopku na vratima (desna vrata - desna granična sklopka, lijeva - lijeva). Na taj se način osigurava da svaka vrata budu osvijetljena neovisno o ostalim.
Diodne trake spajamo sa terminalima "otac" i provjeravamo izvedbu. Ako sve sjaji kako treba, hrabro pričvrstimo traku na kožu s dna i pričvrstimo kožu na njeno mjesto.

Sada ne morate nasumično izaći iz automobila u mraku, a vaše će cipele ostati čiste. Uspješna implementacija!