Batik - lijep i izvrstan

Volite li biti kreativni, ali niste profesionalni umjetnik?
Tada je slikanje na tkanini posebnim bojama za vas zanimanje. Jednostavna je, lijepa, izvrsna. Svoj dom možete ukrasiti vlastitim slikama. Možete dati svoje slike voljenim ljudima. Ne stidi se. Nema potrebe za složenjem. Slobodno se upustite u posao i rezultat vas neće razočarati.
Postoji mnogo sorti batika (hladno, vruće, nodularno, itd.) Mnoge su metode dugotrajne, dugotrajne i zahtijevaju profesionalne vještine.
Danas je vrlo jednostavna i pristupačna radionica. Ispada izvrstan rezultat bez puno napora i bez napornih manipulacija: kuhanje tkanine, kuhanje preko pare i tako dalje. Ovu će metodu svladati bilo koji brižni ljudi koji su spremni stvoriti, ići na eksperimente. Batik će vam postati omiljeni hobi.
Za izradu slike trebat će vam posebne boje, posebna kontura i poseban razrjeđivač za boju. Sve to se prodaje u specijaliziranim prodavaonicama, a naljepnica označava svrhu. Trebat će vam i četke, tkanina, nosila, gumbi. Kako bi se boja razrijedila, kao i kako bi se skupljala četkom prije nanošenja na tkaninu, prikladno je koristiti spremnik za zamrzavanje leda (za koktele).

Tkanina za batik trebala bi biti samo prirodna. U našoj majstorskoj klasi to će biti atlas. Prije nego što počnete slikati sliku, tkaninu morate namočiti u toploj vodi, držati je neko vrijeme. Zatim osušite i glačajte. To se radi tako da se tkanina lako povuče na nosila. Uz to, treba imati na umu da se prirodne tkanine smanjuju i vaša slika može nakon manjeg pranja postati manja.

Zatim fiksiramo tkaninu tipkama na podokviru.

Odaberite svoju omiljenu sliku. Početnici bi trebali započeti s cvijećem: izgledaju estetski ugodno i nije ih teško nacrtati. Crtež na razglednici možete uzeti kao uzorak ili pokazati vlastitu maštu. Možete crtati olovkom. Ako ste sigurni u čvrstinu svoje ruke, tada odmah uzmite obris, hrabrije i uspjet ćete!
Nakon što se kontura dobro osušila, uzmite četkicu i boje i nanesite boje na područje crteža bez napuštanja konture. Na taj se način boja neće širiti po tkanini.

Nakon što se boja dobro osuši (a vrijeme sušenja je navedeno na naljepnici), uklanjate tkaninu iz podokvira i pažljivo je glačate iznutra.
To je sve!

Ovom metodom ne trebate kuhati tkaninu ili kuhati preko pare. Ako je potrebno, sliku možete sigurno oprati u toploj vodi sapunom, osušiti i glačati. To je posebno važno ako slikate jastuke na kauču koji trebaju često pranje.
Dobila si sjajnu sliku!
Sretno, novak umjetnik!