Buket slatkiša od obojenog papira

Papir u boji je povoljan materijal za kreativnost s djecom. Iz obostranog obojenog papira možete doći do voluminoznih zanata, a zatim ih predstaviti kao poklon. Na primjer, zajedno s mojim kćerima pokušali smo napraviti takvo cvijeće vrlo slično ružama. Rezultat je bio prekrasan buket slatkiša.
Za rad je bilo potrebno:
1) obostrani obojeni papir;
2) glina (stvrdnjavanje je bolje), tijesto možete koristiti za oblikovanje;
3) cijevi za koktel;
4) škare, ljepilo, silikonsko ljepilo, jednostavna olovka i ravnalo.

Sav se rad može podijeliti u nekoliko faza.
Cvjetni.
1. Prvo smo pripremili trake obojenog papira za buduće latice. Da biste to učinili, pomoću ravnala i olovke, položen je list papira u boji. Širina traka može biti različita. Što su latice uže, to je cvijet prozračniji. Širina naših traka je 1 cm. To mi se činilo kao optimalna vrijednost. Ne preširoko i ne sasvim usko za male prste. Duljina traka ovisi o veličini papira. Rezali smo list papira po cijeloj duljini, a zatim podijelili svaku traku na dvije tako da nije ostalo ostataka. Ovaj se rad može u potpunosti povjeriti djetetu koje dobro radi na škarama. Čak i ako napravi malu pogrešku, to neće utjecati na konačni rezultat.

2. Dalje, napravite latice. Zamazali smo rubove ljepilom i dva kraja trake povezali petljom. Za svaki cvijet bile su potrebne 22 latice. Iz lista obojenog papira o formatu A-4 dobili smo 2 cvijeća.

3. Najzanimljivije je bilo stvaranje cvijeta. Temelj je bio unaprijed izrezani krug promjera 2-3 cm, a na njega smo zalijepili svoje petlje u tri reda od 6 komada u šabloni. Na kraju su 4 latice zalijepljene. Cvijet su okrenuli naopako i pažljivo zalijepili sredinu latica.

4. Za jezgru cvijeća možete koristiti očvrsnuti plastelin ili tijesto za oblikovanje, perle, rhinestones, perle, gumbe. Sredina može biti izrađena od folije ili sjajnog kartona. Odlučili smo koristiti slatkiše u tu svrhu.

Stabljika s lišćem.
1. Traka širine 3 cm izrezana je iz zelenog papira, mazana ljepilom i omotana dijagonalno oko cijevi za koktel.

2. Trake širine 1,5 cm i duljine 10-15 cm uzete su za listiće, koji su izrezani u obliku letaka. Smrznuto ljepilom polovinom lista i također omotano oko stabljike.

3. Posudu koju smo oblikovali iz plastelina i pričvrstili na stabljiku.

Ostaje povezati stabljiku s cvijetom ljepilom. Kako se naše cvijeće pokazalo prilično teškim zbog slatkiša, popravili smo ih silikonskim ljepilom.
Ovo su prekrasni cvjetovi napravljeni od papira. Usput, mogu se koristiti za aplikacije za glasnoću ili čestitke. Bez stabljika, cvijeće će izgledati sjajno na omotu poklona ili domaćem fotookviru. Odlučili smo napraviti buket slatkiša za vrtić 1. rujna. Dodana svjetlina pomoću sjaja. Smislili su originalnu vazu napravljenu od kartona i slatkiše. Kao rezultat toga, naš je zanat ne samo ukrasio unutrašnjost grupe, već je postao ponos naših djevojaka koje su aktivno sudjelovale u njegovom stvaranju.