Izrada unutarnjih vrata sa osvjetljenjem.

Jednom sam napravio vrata sa uzorkom koji je svijetlio u mraku za otvor između ulaznog hodnika i dnevnog boravka. U početku je sve bilo u redu, ali na vratima su pronađeni nekoliko propusta.
Prvo, nakon što se stablo osušilo, lagano se savijalo (mislio sam da će sendvič od lijepljenog drva to spriječiti, ali nažalost ... nisam u pravu ...)
Osim toga, postojao je samo jedan sloj organskog stakla. Problem je u tome što ako se staklo zaprlja, prljavština također počne svijetliti. To se odnosi i na otiske prstiju. Da je sreće, i gosti i moja obitelj teže srušiti staklo ...
Na kraju, suočen s tim problemima, odlučio sam napraviti nova vrata.
Ovaj put sam odlučio uzeti jeftine daske tako da su vrata bila ravna i stabilna. Osim toga, koristio sam četiri sloja stakla - dva vanjska poliranog stakla debljine 3 mm i dva unutarnja pleksiglasa debljine 3 mm na kojima je slika ugravirana. Morao sam koristiti pleksiglas jer provodi svjetlost bolje od običnog stakla.
To su četiri lista stakla (nije ih bilo lako vratiti kući, ali to je druga priča). Usput, oni su zeleni jer su prekriveni zaštitnom plastikom.
Ovo je prvi komad jeftinog drva izrezanog u pravom obliku. U stvari, nema ništa zanimljivo - piljete, piljete ... Osim toga, morao sam pomoću glodalice za rezanje 2 mm od svih ploča: kupio sam ploče debljine 22 mm i debljine vrata 40 mm. Prokletstvo puno buke. Uz to, trebalo je izrezati utore za naočale. Nažalost, nisam fotografirao taj postupak, ali s druge strane, u njemu nema ništa zanimljivo.
Sve su daske već izrezane u pravom obliku. U dvije ploče u sredini, pored toga, probijaju se žljebovi. Kao što vidite, u srednjem sloju jeftinih ploča koriste se veći čipovi. Detaljnije ću raspravljati o tome kasnije ...
Ovo je dno vrata. Budući da su vrata prilično teška, bojala sam se da ih obični vijci za drvo ne podnose pa sam izrezala male utore između dva sloja drvenih dasaka i zalijepila u njih tri matice i M5 brtve (A4 od nehrđajućeg čelika - sigurno). Ispod je fotografija utora za dvije matice od 6 mm i dva šipka s navojem. Oni služe kao oslonac za staklo. Staklo se dovodi kroz dno vrata (bilo bi lakše na vrhu, ali to nije moguće zbog velike konstrukcijske čvrstoće okvira). Ispod stakla je daska i dvije šipke s navojem. Između njih je i komad drveta - za jačanje strukture i raspodjelu težine.
Snimka krupnih matica i brtvila za krug izbliza. Sam zglob i šrafovi su već vijčani kako bi se osiguralo da su matice zalijepljene na mjestu.
Sve je zalijepljeno i ispunjeno punilom.
Snimka krupnih žljebova za staklo izbliza. Morao sam upotrijebiti punilo za izravnavanje površine, jer je u sredini gustoća ploča manja. Uz to sam pažljivo pila rub s glodalicom. Nadao sam se da će boja biti dovoljna da ispuni sve izbočine i stablo postane glatko ... nažalost, nije uspjelo. I ovdje sam morao upotrijebiti punilo (fotografije, opet, ne ...).
LED diode! Da budem precizan - 120 komada, 60 plavih i 60 bijelih. Oni će istaknuti čašu.
LED držači izrađeni od pleksiglas traka debljine 3 mm dimenzija 1 x 62 cm. Izrezao sam rupu za svaki LED i za svaki otpornik (jedan otpornik za tri LED). Osim toga, morao sam rezati utor za kabel. Smjestit će se iznad i ispod stakla, pod težinom jednog lista pleksiglasa.
Svjetla!
Snimka traka s LED-ima izbliza izbliza - izgleda kao umjetnička fotografija. Bijelo djeluje plavkasto - zaboravio je prilagoditi ravnotežu bijele boje na kameri ...
Ovo je prvi sloj stakla na kojem je ugraviran uzorak (bit će plave boje).
... I drugi sloj (bit će bijeli).
Oba sloja međusobno povezana. Graviranje se nalazi na oba lista s raznih strana. U idealnom slučaju, bilo bi sjajno iscrtati uzorak na oba lista s iste strane, međutim, u ovom slučaju slika bi izgledala u redu pod pravim kutom, ali bi se udvostručila kada bi se gledala pod kutom (uzorci se ne bi podudarali jedan s drugim za 3 mm).
Stoga su one strane na kojima je slika izrezana smještene jedna prema drugoj. Problem je što se u ovom slučaju slika čini s jedne strane nešto jasnijom nego s druge. Istina, kao rezultat, sve nije bilo tako zastrašujuće kao što sam očekivao.
Ovo je vrlo loša fotografija prvog uzorka LED-ova. Sva četiri lista stakla složena su jedna na drugu. Crni rub vidljiv na slici električna je vrpca koja služi kao brtva / brtva.
Usput, ova cijela struktura leži na drugim vratima - ne na onim koje zamjenjujem.
Ovdje možete vidjeti kako se svjetlost distribuira na staklu. Vanjsko staklo uopće ne propušta svjetlost, a pleksiglas prenosi dvije različite boje. Rasvjetljuje se mnogo manje nego što sam očekivao. U stvari, plava boja je mnogo čistija, samo što moj fotoaparat nije uspio uhvatiti jasan plavi sjaj LED-ova.
Ovo je gotov sendvič. Bijeli film osigurava da se staklo čvrsto prianja na drveni okvir vrata.
Nažalost, nisam uspio potpuno očistiti staklo. Ako pogledate pod kutom, na njemu je primjetna prljavština. Ali to, srećom, nije kobno.
Pokazalo se da je "sendvič" čak i previše gust - morao sam vršiti veliki pritisak na čašu da ga uguram u okvir (i toliko masti da bi bilo koji noćni klub zavidio). Kao rezultat toga uspio sam ugurati čašu u okvir, ali hoće li ga moći izvaditi, vrijeme će pokazati. Nadam se da ga još uvijek ne moram izvaditi.
Snimka izbliza izbliza.
Napomena: plava i bijela se lagano preklapaju. Na fotografiji plava boja djeluje vrlo raznoliko, ali u stvari izgleda mnogo bolje. Dogodilo se jer je ovdje prikazana bijela s "desne" strane, a plava s "iznutra".
Izvor: Rlocman.ru