Domaći kompresor zračne četke

Aparat za gašenje požara OHP-10 proizveden je kao prijemnik, s deklariranom zapreminom od 8,7 litara, zapravo izmjerenom i koja iznosi 10,5 litara. Aparat za gašenje požara stekao je staž u poduzeću. Jednostavno je otišao kod šefa odjela za protupožarnu sigurnost ili xs kako ga zovu i pitao postoji li isključen vatrogasni aparat. Dao mu.
Moram odmah reći, nemojte pokušavati otpustiti njegov sadržaj u kupaonici. Dok sam ga vukla prema kući, otišla sam iza garaže i pustila se tamo (donijet će puno dječjeg zadovoljstva;). kupljen je i PM5 tlačni prekidač, dizajniran za vodu, ali pogodan za zrak. Kupio sam i dva filtra za odvlaživanje zraka i jedan automobilski gorivo, finog čišćenja (odmah sam ga stavio na ulaz kompresora.
Kupio sam sve vrste adaptera, križaljki, također ojačano PVC crijevo s unutarnjim promjerom 10 mm. Sve što je bilo uključeno u set, pogledajte na fotografiji. Nabavila sam i ventil (u početku sam mislila da ću regulirati tlak, i da se ne razlikuje od mjenjača (naivno).
Nakon što sam shvatio da su ventil i mjenjač malo različiti, kupio sam mjenjač s manometrom i zasebnim manometrom za mjerenje tlaka unutar prijemnika. Također su u trgovini za kućne ljubimce kupili tanko crijevo xs promjera, koštalo je čak 10 rubalja / metar :))). To je ili silikon ili neka vrsta xsa, ali vrlo fleksibilan, lagan i izdržljiv, nema ništa bolje za opskrbu zračnom četkom.
Pa, naravno, ista stvar bez FUM trake, koja se prodaje u bilo kojoj vodovodnoj trgovini.
Prije svega, balon uvrtamo u bazu (mislim da ćete i sami shvatiti, ovdje nema trikova). Izvučemo svu dobrotu iz poklopca, a s unutarnje strane vatrogasnog aparata ostavljamo samo sam cilindar i poklopac.
U rupu u poklopcu od lijevanog željeza izrezali smo navoj cijevi, 1/4 inča. Također, namotamo traku FUM na široku nit na balonu, napravimo gumenu brtvu (u teoriji to bi trebalo biti, imao sam je, ali to sam negdje napravio i kao rezultat izrezao sam je iz kamere za automobil, nakon izgradnje našao sam svoju))) ) i zavijte na poklopac od lijevanog željeza.
Zavijte adapter iz 1 / 4HP na 1 / 2HP inča u otvor na poklopcu.
Dalje, zavrtimo križ od 1/2 inča (jednostavno ću pisati 1/2 dalje), naravno, sve veze na FUM vrpcu, to više neću spominjati.
Zavijte tlačni prekidač u poprečni presjek kroz adapter 1 / 2NR-1 / 4NR, pričvrstite adapter 1 / 2NR-1 / 2NR sa strane.
Zatim zavijte čaj sa strane.
S jedne strane na njega pričvršćujemo reduktor s navojem 1 / 4HP kroz adapter 1 / 2HP-1 / 4BP.
S drugog kraja, također kroz adapter 1 / 2NR-1 / 4VN, zavijte manometar s navojem od 1 / 4NR. Na suprotnoj strani križa umotavamo ventil (za ispuhivanje zraka iz cilindra), koji ima 1 / 2HP navoj.
Odvajamo separator filtra-voda na mjenjač, ​​koji ima navoj od 1 / 4HP i ide ravno u prijenosnik. Ovdje je činjenica da bi filtar trebao ispravno stajati (promatrajte vrh i dno) i pripazite da otvor za odvod bude u najnižoj točki.
Zatim crtamo liniju drugog filtra, s ulazne strane nalazi se armatura 1 / 2VR, koja je spojena preko adaptera 1 / 2NR-1 / 4VR, umotavamo ga u filter koji ima navoj 1 / 4NR. Iz utičnice sam bio malo u prahu, jer je bilo dodatnih dijelova, a nije bilo nekih potrebnih, na kraju se ispostavilo ovako.
Adapter 1 / 4NR-1 / 2NR je uvrtan u otvor u filtru 1 / 4VR, na njega je zavrtn čajnik (ovdje sam ga imao, imao sam ga), na čijoj je strani s utikačem 1 / 2NR, s druge strane na filtar je pričvršćen spojnik 1/2 HP
OPREZ: Učinila sam to iznenađujuće jer je bilo nepotrebnih detalja kako ne biste pogriješili, učinite to, adapter 1 / 4NR-1 / 2NR se uvrta u utičnicu, a na njega se zaviruje spoj za crijevo s navojem 1/2. Izgled ispod dat će se za ovu određenu mogućnost.
Nadalje, do rupe s vanjskim navojem nerazumljivog presjeka i koraka (nisam je mogao pronaći) koji izlazi iz alata za gašenje požara kao izlazna mlaznica, idealno je ojačano crijevo, koje fiksiramo stezaljkom na vrhu.
S drugog kraja crijeva umetnemo fitilj iz filtra i također ga pričvrstimo stezaljkom.
Dalje, iz mlaznice ulaznog filtra, ponovo umetamo ojačani remen i dovodimo ga već do izlazne cijevi kompresora. kako popraviti ovo dobro tamo, mislim da ćete smisliti. Imam lukav sustav od nekoliko brtvi i sve je stegnuto na vrhu pomoću stezaljki.
Zaključno, na odvod filtra 1 / 4VR uvrtamo 1/4 NR, na koji montiramo silikonsku cijev koja gotovo savršeno leži i na njemu nije potrebno čak i stiskanje stezaljkom, a drugi kraj cijevi je već do zračne četke.
Budući da je tlak nakon reduktora tlaka mali u usporedbi s prijemnikom, cijev ga može izdržati bez ikakvog napora. Na ulazu u kompresor, kao što sam već rekao, instaliran je automobilski filter za čišćenje zraka. Ulje ...
Što se tiče zamjene ulja, iz kompresora izlaze tri cijevi. jedan ulaz, drugi izlaz, treći je zapečaćen i služi za dodavanje ulja. Evo ga suzimo (upravo sam ugrizao kliještima), ali pazite da piljevina ne uđe unutra, inače će motor biti gotov.
Odatle dolijemo ulje. Koliko je procurilo, iskreno nisam mjerio, nego nešto o čaši. Sipao sam u automobilsko ulje formule 10W40, s volumenom oko 350 grama. IMHO, automobilsko ulje je bolje u tome što, prvo, ima hrpu aditiva koji štite od svih muljeva, a drugo, za razliku od vretenovog ulja, ne "upija" vlagu.
Autor: Roman Vetrov
Izvori: SdelayKompressor.ru